有冇D由細到大都唔識既科學問題

775 回覆
948 Like 48 Dislike
奧委會封桌球光滑程序要求高過地球,唔好睇小人類生產球體既能力

不過橢圓率地球圓過桌球
唔明連登仔屌乜

人人都唔同 咁梗係有人有用 有人冇

而家冇人話要取消數學 而係支持每個人往自己專長發展

唔少高中課程 都應該係選修 唔係必修
政治科學算唔算
中醫
https://www.karger.com/Article/Fulltext/506155
係關 d development cycle 事
點解月亮有時黃色有時白色
呢個問題有啲似 Thomas Nagel 嘅 Bat argument
簡單講就係科學只可以用第三身去睇呢個世界
第一身嘅感受科學答你唔到
點解黑人無毛
聽老豆講 嗰陣我太公唔俾我阿爺講粗口 到我阿爺大個就一齊爆粗 到我老豆出世開始阿爺就叫我太公唔好講粗口 老竇大左又同阿爺一齊爆粗 直到我出世我老豆就叫我阿爺唔好講粗口 做野之後我個仔出世之前都同佢一齊爆粗 依家我成日叫佢喺個仔面前唔好講粗口
我想問點解夜晚啲雲係紅色?
因為散射?有無詳細啲又易明啲嘅答案?
因為DSE可以揀唔考中史但唔可以揀唔考math
你呢條問題,令我諗起好耐之前yahoo知識班人,投個錯既答案出嚟
其實月亮仲有好多顏色
https://science.nasa.gov/colors-moon
時間只係人類所創造,用嚟量度事物處於不同狀態嘅尺度。因為事物嘅狀態係連續嘅,所以會誤以為時間亦係連續嘅。
係用間尺量度物件,唔係用物件量度間尺
其實你Google下就知 因為有生長周期 當到某一個長度 佢就係陰毛嘅 休止期 依個時候佢就會停止生長 然後當呢條毛 養分衰竭 就會跌落嚟 就好似你平時屙尿跌咗條鳩毛
正如頭髮一樣 佢嘅生長周期比較短 吸收營養部位都係較多因為佢係頭到 但佢嘅休期係兩米 所以通常 頭髮生快d 但都係會甩快啲
其實我覺得『理解』既,真係憑邏輯肯定既野,同『理解既感覺』,係兩樣野嚟,日常生活中, 理解左事事物之後,就會得出一種我理解既感覺。

而發夢果陣,只係重現左呢種『理解既感覺』,但邏輯上重來冇思考過,所以訓醒果陣,點解會覺得明明好唔合理,都會明,明明完全唔識都好似知咁。
點解喺個腦入面可以製造視覺同聽覺,但係味覺同嗅覺唔可以想像中製造出黎?
想問你指既係黃昏定半夜?
認真答
冇量角器嗰陣用sin cos tan極方便
讀中西史都好
基本一樣嘢係學邏輯分析
你講果堆嘢就叫冇邏輯冇因果關係
點睇數學都有用過中史
學歷史有用就唔會到而家呢個世界仲日日打丈。歷史真係垃圾黎
如果時間係第4維,點解只可以向一個方向走,

定係5維空間中時間可以前後自由穿梭?
成日有人話人只係用左大腦幾%,咁人要其他腦細胞做乜,基因論黎講應該會縮到得幾%?
鳩up王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞