有冇D由細到大都唔識既科學問題

775 回覆
948 Like 48 Dislike
因為食屎派嘅人接住咗舊屎拎咗去食啦
所以你咪畀人篩選出嚟囉
你讀緊嘅只係入門嘢
咁有才能嘅人咪繼續讀落去發展囉
但係覺得數學對現實社會冇作用真係好撚弱智
下 咁你時間咁寶貴上咩forum姐
樓主條問題的確好有啟發性,問倒好多人,上嚟問都係集思廣益姐
佢哋買餸用唔著三角函數但工作用到喎,邏輯死亡?
做咩鳩你誤解哂人哋講咩
其實你有無認真解題?

人哋係問嚮地鐵內起飛
你引啲片全部都唔係「起飛」呢個情況
係架車/部lift嚮隻drone飛住既情況下加減速

你理唔理我個世界都係咁運作架啦
Continuous everywhere but nowhere differentiable
(dW(t))^2 = dt
d(W(t))^2 = 2W(t)dW(t) + dt
同咩係charge一樣,有好多嘢都係知佢存在,但冇人知係咩嚟
我覺得係因為越長就越易甩
去到果個長度就到左個equilibrium既位
甩既速度=total生既速度
所以去到果個長度左右就好似冇Keep住長落去

利申鳩up
應該合併中西史科,無理由用大中華史觀教,支那曾經侵略好多國家,甚至理論上有份入侵波蘭
如果你d 9 毛生得太長就會阻 L 住晒扑唔到嘢。物競天擇下長 9 毛人就絕種淨返短 9 毛人。
所有毛囊有生長周期,喺佢進入休止期之前都會一直生,脫落後會重頭由零生長。
而點解頭髮比較長,係因為頭髮毛囊平均有兩年生長期,但頭髮係有n個毛囊,有啲毛囊處於生長期,有啲處於休止期,所以overall整體長度會趨向你兩年無剪頭髮嘅長度。
同理,身體其他地方毛囊生長週期得三個月,所以overall整體長度會keep住三個月嘅長度。

雄禿人士就係平均毛囊週期長度減少,而有稀釋問題,同脫髮多少無關,脫髮係一個週期完結嘅正常結果嚟。
可能有尾會易啲被predator捉到,所以咪留低啲冇尾
同埋有冇害係要睇返生活環境
條友最後去咗邊
笑左
仲未岀到絕招「我講完你都唔明㗎啦」
術高莫用
我理解到喺行駛緊嘅火車上原地跳位置唔會後咗 係因為慣性
但點解直升機原地起飛保持靜止 個地球自轉緊 喺我哋眼中架機唔係應該相對上移動緊咩
同啲低能真係好難溝通
手腳毛周期短 得幾個月 頭髮可以生幾年先死
你都未見人會長到長髮公主咁啦 即使好多人想破紀錄
如果只係想讀書讀到足夠應付生活的話
讀完小學就得啦
仲有邊度冇答到?
平均毛囊週期長度減少唔係應該只會令overall頭髮長度變短?
考你智力 用來分階級
係,所以雄禿唔會一砲過變光頭,而係慢慢變短。
醫學上雄禿係分為七期,由第一期到第七期短則一兩年,長可以十年計。

另外,如果你好認真近睇啲光頭人士,佢唔係真係無頭毛,而係仍然有一條2mm左右嘅頭髮,佢哋仍然有毛囊生長週期,只不過個週期可能得一星期左右。
去左賣保險
呃呃氹氹咁囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞