KK園單野 ,會唔會搞到東南亞國家旅遊業收皮?

1001 回覆
1175 Like 20 Dislike
monkey國依個朵源自佢地有個部長話香港monkey see monkey do
d 窮閪見到自己個唯一樂園崩壞
接受唔到
架賊車話你知佢係賊車呀?
咁佢又無錯
個車頭寫住的
神秘文明藏治安隱憂 柬埔寨遭列紅色旅遊警示
「外交部現在也把柬埔寨、泰國、緬甸和寮國,都列為旅遊的紅色警示」
https://tw.news.yahoo.com/%E7%A5%9E%E7%A7%98%E6%96%87%E6%98%8E%E8%97%8F%E6%B2%BB%E5%AE%89%E9%9A%B1%E6%86%82-%E6%9F%AC%E5%9F%94%E5%AF%A8%E9%81%AD%E5%88%97%E7%B4%85%E8%89%B2%E6%97%85%E9%81%8A%E8%AD%A6%E7%A4%BA-062036441.html

對你黎講
去打工唔 ok
但去旅行就 ok 啦下話?
而家咪就係講緊星加坡好安全所以係去旅行唔係移民囉
正正因為旅遊業收左皮 啲牛鬼蛇神無飯開先多左呢啲
以前基本上你去旅遊區都好安全 最多屈你篤篤錢
搞笑
仲有幾多香港人去泰國會經travel agency
咁唱衰泰國既係咪本地遊travel agent
Ladyboy
你上面條友智力低到
連當地打工都唔適合既地方

一個三唔識七既旅遊客就可以處理到突發問題?
你知唔知好多 travel agent 係靠賣機票搵食?
仲有好多自由行套餐
機票連酒店
分分鐘仲連埋景點票、local tour package 咁賣
你估自由行就一定等於 backpacker 呢種窮閪遊?

而且好多帶住老人家或一家人既
去東南亞一樣會跟團
咪撚扮啦屌你
仲好意思話人 child 登
條撚樣真係 on9 唔是扮
你係本地導遊 水人留港本地遊 咪撚扮啦屌你
如果睇返外交部官網
https://www.boca.gov.tw/sp-trwa-list-1.html

好多地方都列入紅色警示 大部份都係因為COVID
㩒入去會有原因
柬埔寨的確因為騙案被列入紅色
暫時睇泰國只係因為COVID

我問題只係我暫時未搵到由台灣政府講 叫人唔好去泰國

唔係話泰國好安全乜事都無
咁恐怖,幾鐘意去,都唔去啦!
更正:台灣政府係有叫人唔好去泰國 不過只係因為COVID
其實你覺唔覺自己d滑坡論好撚on9同尷尬
人地講緊政府都出左旅遊警告唔建議去
你講果d地方有冇?冇既你提黎做乜
即係同以前的香港差唔多
香港係就係發展得幾好 人人有飯食
問題係香港上面有個中國
日日走落黎偷呃拐騙
係呀係呀
大家留港消費啦
on9
大部分旅行都係去d窮d既地方,外國都大把人去加勒比海
傻閪包拗頸
你贏你贏
上錯咗黑的
有兩間公司的士
有一間係專呃人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞