KK園單野 ,會唔會搞到東南亞國家旅遊業收皮?

1001 回覆
1175 Like 20 Dislike
都係海南島有武德, 直接用紅碼打劫
其實去無問題 你只要正正常常 有common sense 唔好貪小便宜 同埋唔好專登去三不管地帶 基本上係好安全
事實上香港就係全世界數一數二安全地方
不過cctoy唔會認
你咪去比人姦囉 好撚可憐你呀
你出唔到境,唔代表其他國家既人出唔到境
唔好將你自己覺得係既野,就講到全球都係先得架
之前就係封完覺得唔掂,人地先共存開關互通返
你去唔到消費,就唔好講到人地果到無消費啦
再講落去,同班支那人無分別,真係覺得無左你地就要去做依D野黎維持生計啦
真係笑撚大人地個口啦
依D事,就算係疫情前都有發生啦,點解無人講呀?因為個個都懶得理,唔係諗住去依到就去果到,睇定下個地點去食乜玩乜好,依D野唔到你理就唔理
依家無得去旅行,就當正全球封哂關無得搵食咁
平日間唔時有睇下胡慧沖
而家曼谷開咗新夜市新酒店喎
隔離post見到呢單
根據《鏡週刊》報道,小吳(21歲)與女友小朱(20歲)今年2月與小朱的朋友一同前往泰國旅遊,途中友人邀請他們轉往緬甸的苗瓦迪地區,參觀1家位於KK園區的數位科技公司,一到園區看見手持長槍的保安駐守,進去之後手機、身分證、護照立刻被收走,還被強押在椅子上抽血,當作血牛拿去賣錢。

sorry for XG01
你講既野冇錯
不過連登多窮閪
所以你註定比人負評
北韓應該安全過新加坡
除咗秦國 真係其他真心麻麻 越南都唔係啱心水

其他 一啲興趣都冇
泰國唔出海玩去黎做乜?
越南唔叫雞去黎做乜?
依家爆曬出嚟先安全,驚閪
爆煲,整頓,收皮,需求推動,改個名另起爐灶

呢d 人類黑暗面千年黎都冇變過,做得明面定暗面姐,道德上係仆街架喇,但衰d 講某程度都係淘汰緊弱智一群
中國安全
宜家講到話上的士都車你去賣豬仔
仲邊有人敢去,除非跟團
自由行起碼少一半人去
Source?
菲律賓
去窮閪地方係體驗當地生活
去有錢地方就係港豬剩係識吃喝玩樂
因為有人比人搶電話所以就唔想去?
邊個地方無發生過罪案
重點唔係有啲員工旅遊,一落機就老笠咩

或者曼谷落機接上旅遊巴直送詐騙園區

呢啲新聞有半件都夠我即刻改旅遊地點

就算東南亞都有Melaka同檳城,玩水有沙巴,要進化版香港有新加坡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞