KK園單野 ,會唔會搞到東南亞國家旅遊業收皮?

1001 回覆
1175 Like 20 Dislike
都可能係 呢度D人都係叫人暫時唔好去住 佢地就已經起勢屌人ON9 好似唔去旅行都關佢事咁
梗係有啦
而家老虎蟹都唔撚去
So 個政府fking cares
地球很危險。
班小學雞思維真係笑撚死我 話人所謂blame the victim 潛台詞就係
憑咩唔係班詐騙集團從良 而係要我唔去旅行

有時好難明依個世界點解有啲咁嘅腦結構嘅人存在 Interesting
你真係痴撚線 吹到香港同緬甸無分別咁 雖然香港差佬係仆街 但都無可能發生呢D事唔受理
我想講既,係依D案唔係近依1-2年先發生
根是早10年8年前已經係有
由大陸多人開廠做工廠之後,以前講開大陸既野,就變哂去東南亞果邊有咁既事
咁十幾廿年前已經有依D事發生既時候,有無人正視過呀
無呀,咪一撚樣個個係到踩,咪係到話信依D過去搵大錢既人ON9
咁點解今時今日先識得正視下呀
咪就係因為今次係台灣,加上依2-3年既關係
會唔會調轉咗

就係旅遊業收皮先搞kk園
而家連當地政府都未收到佢哋皮你仲要送羊入虎口?
你個腦係咩結構?
有個YouTuber去當地聯合警察捉人
點知班警察原來係自己友
不如屌撚埋D人講游水都係殘體字好唔好呀
真係乜都為反而反
大撚把字,大陸無簡化到 用左果D字都屌人用殘體啦,好唔好呀
以前係偷錢 財物捐失 (歐洲都係咁架啦)
依家玩到非法禁錮 殺人 兩樣野黎
你係咪理解唔到廣東話
香港都係90年代先經濟起飛啦

80年代都係少部份人有得去旅行姐
點解D野真係調轉哂黎講
點解唔係少左旅遊先多人留意依類新聞呀
咁不嬲都係事不關己就己不勞心架啦 世界咁多事邊關心得咁多?
依家燒到埋身驚咪正常囉
以前呃其他人 依家呃台灣人 邊個知會唔會遲D搞埋旅客架?
非法禁錮依D野,唔係今日先有出黎既事
你真係當救參96小時入邊既劇情係老作架?
現實到大把咁既情節係以前已經出現啦
曼谷係幾正既
早: 酒店游水
午:行商場/spa
晚: play time
因為冇王管
nana plaza都好多呃錢店 捉你入去睇show
屌你老母
殘體字on9之處就係閹割正字用同音字去代替 你個死傻鳩 錯撚左仲係度死撐

殘體字例子:
- 皇后 然后 (后代替後)
- 关系 联系 (系代替係, 繫)
- 游泳 旅游 游玩 (游代替遊)
- 喂! 喂食 (喂代替餵)
成班智障 因為一兩單新聞就驚
香港夠有黑社會唔見你移民?
唔去最好,d女俾我地玩哂
p.s. 游泳個游係正字嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞