KK園單野 ,會唔會搞到東南亞國家旅遊業收皮?

1001 回覆
1175 Like 20 Dislike
不如你答我啦

去過歐洲無去過泰國
大鄉里嘅邏輯係邊?

去歐洲有幾難
想平youth hostel 5萬去到一個月
不過連登仔又會覺得住youth hostel好危險
下?!
唔係個個30k up嘅咩
「5萬去到一個月」
你真係離撚晒地
連登大把窮閪一兩皮都拎唔到出黎啦
仲講到 5 萬一個月
峇里安唔安全
仲個個都 180cm 高
條 j 30cm 長添
其實係
唔知啲人酸乜

有心儲一年點都儲到啦
咁都叫離地
依家經濟差一定唔會去啦
之前旅遊好搵先唔搞遊客
sorry, 係我講得誇張咗..
我原意係想話去去下旅行, 最後都會去咗呢啲地方中伏
自膠任屌
越南嗰邊好似比較多咁樣昆人,多過直接偷同搶
據說巴士都有分遊客價
馬來西亞華人比人呃去西港緬北園區既新聞就見到有,佢地國內玩到咁狼死既新聞就真係見唔到

仲有,搞詐騙同呃人去返工返到畜牧業咁,用到冇價值再連內臟一齊賣到乾乾淨淨係兩回事黎。
馬越咪又係平遊
講到尾都係佢唔跟[揸莊]既方法玩, [揸莊]係邊個大家心照, 所以呢次冇佢地份我就打死都唔信
真心好多人唔得
你係堅離地

而且就算千辛萬苦儲到
都唔代表捨得用
人地 13k 一個月
五萬代表佢既 4 個月糧
你自己諗下
本身香港客就係麻撚煩,你去到人地國家洗好撚多錢咩?
洗少少錢都要求多多 唔好去其他地方
單係留返係本地,去STAYCATION 都係要求間酒店依樣果樣啦,你洗得幾撚多錢呀
過去每人洗幾百萬,幫人地經濟起飛咩,真係笑撚大人個口
只要去開遊客區,就一定會聽到班香港人係到R平D,R著數 聽到D乜都要買勁多,唔睇價既,多到數係大陸閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞