KK園單野 ,會唔會搞到東南亞國家旅遊業收皮?

1001 回覆
1175 Like 20 Dislike
舊時最多偷下錢偷下電話 去得東南亞都預咗班友古古惑惑唔比人偷都比人劏
而家玩到命都無埋就玩串個場啦 殺雞取卵玩唔到耐
如果你怪個女仔或者話個女仔怪得邊個咪blame the victim blame the victim 本身唔係個解決方法,係描述緊#2 嘅意思。同有冇用無關
Ching邊個園區返工
舉個奇怪例子
生態旅遊搵到錢,班居民未同你一齊保育個海囉,d珊瑚靚潛水靚多旅客想去,居民就可以走去做導遊
搵唔到錢嘅話,導遊就變漁夫,成個保育區鏟平你,挖到咩都拎去賣,亂咁捉魚捉到魚毛都見唔到
咁泰國又好d 既 ,最緊要小心鎖實行李唔好比人加料就得
都唔想爭論啲咩 好多野經歷左先會有感受

我自己就好簡單 我覺得風險高左會寧願等遲啲先去 旅行都係想開開心心無憂無慮 去左但係擔驚受怕不如去第二度先
疫情前我去泰國,問過當地大學生畢業係搵3千幾蚊港幣果排雖然係貿易戰,但基本上黎講果幾年經濟算係正正常常,無咩社會動盪架喇
事實係台灣仔自己貪心比人賣豬仔
講到去旅行都會一落機就比人凹麻包袋夾走
因為旅遊業收皮先有呢啲野
未去過有咩出奇以前每年飛2~3次日本,真係一次泰國都未去過,世界咁大,係要去d 落後地方
咪係囉,去返nana plaza 同cowboy 真係驚西咩我就唔信係rainbow會出事

今日都繼續去爆個機場
果幾個賤國 本身產業就係連成一線
泰國就夾係中間
講到明中轉站 有冇危險自己諗
同埋班人根本當生意咁做
少左人被坤 咩可能都有

我係去旅行既 呢d風險我都唔會take
岩,又唔係冇替代品
你可以話嚴重左 但唔可以講(先有呢d野),
本身旅游業未收皮呢d都一直存在
諗下好喇,試下下晝宣布變0+7?
唔會,一車車連登仔過緊去

有冇人8月去泰國
https://lih.kg/3076126
呢單野比班反台撚如獲至寶
講十年八年架喇

btw 救人個bump 有提過有單係中國人呃左個相識既台仔去

電單車個L佬都阻止左個香港人
比佢個中國師兄呃去

其實源頭係邊個先大家都估到
不過人地外交部唔理d國民
傳媒無人敢報
人地捉個班要識中文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞