KK園單野 ,會唔會搞到東南亞國家旅遊業收皮?

1001 回覆
1175 Like 20 Dislike
因為去唔到,加上有單咁既新聞先咁樣講
擺明吹大到去嚇埋自己人
自己無咁多假出境玩,要其他人陪佢地一齊唔好出境
同埋依D賣豬仔,呃去打工,實際係呃去做LINE/TG/DC/WHATSAPP既點數黨呃錢 依D野,好撚多年前都已經有啦
唔係點會有點數黨出現,點解之前唔撚講呀,唔係無人爆,係根本無人留意
無留意自然無放大 無放大自然無人講
樓上話越南安全
唔怪之得幾千人被扣留
我同意人生路不熟一定有呢啲風險,不過最近啲新聞好似都係所謂熟人朋友呃呃氹氹捉走,我好奇泰柬有冇case真係喺機場或者旅遊區直接綁架遊客
乜緬甸果邊要旅遊業咩
香港人一check in,KK園就收到風,無論你買去邊嘅機票,結果都係飛去KK園
點止廿年講30年一d都唔誇張,90年代香港人對比其他國家已經係勁有錢,80同90年代香港人係去韓國包村玩女架
自己判斷泰國安唔安全,因為之前都係集中係柬埔寨出事,但依排揚咗,開始唔係昆人去柬埔寨,而係泰國,等人少d介心,所以你可以自行評估風險,去唔去自己決定
咁好老實講
依家個邊發生D咁架事
唔理係唔係針對旅客都好
驚都好正常姐
咪等件事完左先去囉
依家去左真係出事架話
又會比人話明知危險仲要去
我扼你做乜 我親身經歷黎 你唔信可以唔信但唔代表無人遇過 我18歲已經自己去泰國 去得最多就係泰國 青年旅館 share house 酒店 火車 都住過 所謂邊境城市都take 過tour 只可以講離開旅遊區係兩個世界黎
集中營真心好震撼

你入到房果刻,眼框就會不自覺地想流淚
一張又一張既黑白照
一張張絕望既面孔

果時睇完真係好心UP
大陸獨有?
去旅行有啲安全意識 做足功課係認同嘅 始終人生路不熟
不過我又覺得唔好因為呢幾日嘅新聞突然間講到泰國係人間地獄咁 有幾個朋友前排都因為泰國開關去咗旅行 冇穿冇爛返香港 唔係個個都會咁安全 但都唔係個個都會被捉
最緊要去旅行嘅人點都有返啲危機感 去返啲最熱門嘅地方 唔好亂信人講嘢 咁點會好少少嘅
同埋遲啲冇咁多呢啲新聞出 件事丟淡咗都唔代表十分安全 所以都冇話係唔係呢段時間去 係幾時去都要aware
過多排會好啲掛 我估
始終過多排多咗通關 佢哋政府都想恢復旅遊業賺下錢啦
到個陣當地政府應該會同佢哋講數禁止周街老笠遊客 否則連你個園區都掃平
始終呢啲一定有某啲官員包庇 但你搞到成個國家旅遊業收皮政府都要做野
淨係老笠來「賺錢」送頭嗰啲傻仔傻仔咪隻眼開隻眼閉
利申:垃圾國家唔去
唔會啦
係連登呢排熱門有post啫
都無其他新聞報 其實香港人大部份人都無留意
加埋連登過一排無post係熱門
大家都淡忘咗又無咗件事
而且其實呢種事都唔係今日先有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞