KK園單野 ,會唔會搞到東南亞國家旅遊業收皮?

1001 回覆
1175 Like 20 Dislike
check out # 251 reply # 316

try to search the taiwan programme in the news, the ngo member gave lots of info in the tv programme. watch it yourself.
好似我上面咁講
Local tour出海之後成船人送左過柬
然後新聞話大浪隻艇反左乜乜柒柒
屍都搵唔返
再搵幾個所謂高僧拍下片打場齋
過兩日就冇人理啦

依加機場夾人一單就搞到冇人敢去
成本又高 (咁多個人夾佢一兩個)
又斷自己貨源

我都信泰國會夾人
但唔信佢地有系統地每個遊客都係機場夾
都係留喺香港staycation 安全
對唔住太高估香港人嘅理財
但係合理計數一個月儲5000唔算好過分嘛
check out # 251 reply # 316

try to search the taiwan programme in the news, the ngo member gave lots of info in the tv programme. watch it yourself.
香港都唔小廠由中國搬左去越南啦
講咁多做咩呀
覺得無問題 好安全既 咪去囉
反正無人阻你 出事唔好搵人救就得
netflix 又可以拍片

The Serpent 幾好睇
嗱我好聲好氣問你個邏輯係邊又潛水唔覆
你條撚樣巨乳出驚人一味淨係撩交嗌
有病去睇醫生啦
係香港staycation 都會比人迷暈捉上機送去kk園
好多電單車賊搶路人個袋
你起屋企都可以有意外 唔好翻屋企丫on9
有夾已經唔會去啦
幾隻佬就去叫雞玩人妖架啦,仲易比人夾
依啲普通搶劫就咩國家都有

其實講安全, 香港不論有無國安法都好
可以話係最安全既國際城市
咁你真係要去理解多d 香港基層 / 普通 fg 既實際人生

13k 一個月
要返呢d 閪工既人
本身家境都唔方好
隨時要拎 4~5k 做家用
扣埋日常開支預 3~4k
本身都只係得返 4~5k
而呢班人本身自制力都唔慌高
識埋d 朋友都係普普通通飲飲食食既港豬
即係每個月消遣都要用幾千
七除八扣之下一個月仲有錢剩都算叻啦
比盡咪 1~2k
點可能儲五千?仲要每年換手機呢?

窮閪係有原因架
泰國都好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞