[PC/PS4/Xbox One]黑色沙漠#39 全世界直營紀念!

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
姐係可以玩住先? 我諗住等佢開左季服先開波玩
玩住先,用普通角推主線,推埋梅迪亞主線之後你下季就可以玩簡化主線,季節發育就會快好多
季服要重新開隻人?
Yes
係,巴哈有篇季節入門文,可以去睇定
屌等我仲開定隻人 諗住登入拎住野先
冇衝突架,只要你呢個角色做完梅迪亞主線+寵物任,到時季節就會輕鬆好多,睇你點揀

我好早就棄左,不過以前有練落一隻56等戰士

前日開隻新人佢有得比我揀 左右2邊任務
宜家兩主線,你揀嗰個應該係呢個,56隻角拎去解梅迪亞,之前主線改晒,梅迪亞同瓦城都重置左
決定長駐礦山刷黑魔力水晶
點解唔去亞克曼/廢墟?熱潮宜家嗰兩度正過礦山雖有兩邊都有神器
黑魔力水晶一定係半獸,多到癲
季節裝點打半獸人DP冇返個241應該一棍就死左
岩岩開新角入個D 咩(新手)ser,D boss變得咁難打
唔講以為玩緊elden ring
咁打廢墟好d
等季角衝季裝=有套真4王裝
依家可以解住主線體驗下先
下星期三開新季節,之後再認真玩都未遲,呢度好多老手可以幫手解答問題,巴哈都可以搵到唔少問題嘅答案
極度痴線,完左冇耐又黎季節,今次唔練了,有病
基本上而家完季1-2星期就新一季,如果唔係新手好難起步

如果唔想玩季節,開隻角色直衝61拎哂獎勵就可以
,一定要重新開

如果唔係玩太耐建議就直接重開
我再開算了
慢慢等27號J新角
想問下
新手啱啱上季畢業
依家AP243左右
依家可以邊方面入手升Ap Dp
換真4黑星武
解晒啲日記佢
巴特利日記有4AP 2DP
普加爾1DP
戴貝1AP
杜林1AP 1DP(需要王裝)
克價卡任務1AP 1DP(季節裝唔夠力解住)

以上算係最易入手,然後就睇你玩咩,繼承就買主武黑星,覺醒就買覺醒黑星,日日解潔提娜殘月飾品,個人建議先揀月牙,之後就改良改到真4將就用,然後慢慢繼續改到真5,等AP差唔多就可以換納克(除非你用黑耳)

暫時建議係咁,上面都應該夠你玩個半月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞