[PC/PS4/Xbox One]黑色沙漠#39 全世界直營紀念!

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
點解我之前季節ser龍女接到,而家玩返普通ser女拳,去搵npc無週任接
任務全開左未
我印象中開哂,今晚再睇睇
只可以紅藍水六選一,你會唔會已經做完左呢個星期嗰轉
真係無開到,係得龍女個個開左,解決了,麻煩哂咁多位
吞噬黑暗的起源
新手應唔應整啲裝用左佢?
但又冇+100忠告
記住每一隻新角都要任務全開一次
季ser 幣好似70粒換140層
碼錶左守護者 打怪好c伏
生活有冇做可以賺錢
釣魚D魚都賣得唔貴
想玩下航海 珍珠商店D船係咪必需
同埋航海係咪都係做貿易賺錢為主?
整醃菜賣皇室納貢
珍珠商店啲船係skin
航海係交換賺錢
1階2階3階4階5階咁換
整一隻重帆都要好長時間
你要每日跟人地任務 (3+3)
預購材料
https://www.tw.playblackdesert.com/Community/Detail?topicNo=29931&topicType=101&returnUrl=%2FCommunity%3FtopicType%3D101+%26amp%3BsearchType%3D+%26amp%3BPage%3D1+%26amp%3BorderBy%3D3+%26amp%3BsearchProfileAccount%3D%26amp%3BsearchText%3D
Gathering, processing, cooking, alchemy睇下面呢個網
https://bdolytics.com/

釣魚傳去port ratt賣一晚都唔知有冇1億,等佢改

Hunting好賺,可以去到5-6億時薪

Training就buff,夜晚掛機好過釣魚,不過要買forest path wagon

整最高級架船要大約個半月日任,整完可以做bartering或者刷左邊(lekrashan)同右上(saltwater crocodiles)海怪
Bartering收入日計,一般一日最多都係幾億
刷海怪要有返咁上下裝,開lv 2 lootscroll都可以有一個鐘2-3億以上

Trading基本上係派grana勞工整crate去沙漠度賣
要用唔少cp setup,勞工要有某d技,你自己要經常process d木材同礦石(直接買process好既黎整crate唔蝕錢已經偷笑),但唔算話好賺又係等buff系列
投資據點打神器重唔重要
打左60粒先知 又冇能量
Hunting 要點升 未練過既話
https://grumpygreen.cricket/bdo-hunting-guide-eminent/

買d loggia生活裝,用住d tri左右既
求其買把平平地(好似有得租添,唔太記得)既matchlock解progression pass任攞把同+10 beginner matchlock差唔多既槍,或者直接買支+10 beginner
買加攻速,加爆率藥水,盡量buff到兩樣都5
去o’dylita刷grass rhino (最高exp既怪)
好快就升到master可以用master matchlock

之後要經就刷犀牛,要錢就刷狼(件甲可能要高lv d唔係可能會被圍死)刷鹿
遊俠件衫靚咁多

咸魚翻生?
比足尊重,可以投資嘅地方就投滿,試過10階出亦試過冇投資照出,全部都係運
佢封7日咋嘛
我見佢唔係公會同冇左好友
本身比人永ban?
希望季節完至少打到幾樣材料
驚比人開紅
新手想玩 想問係玩咩ser
覺醒遊俠pve好弱
正常一般ser都好少開紅嘅,唔洗太擔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞