[PC/PS4/Xbox One]黑色沙漠#39 全世界直營紀念!

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
簡單主線係將頭幾個城既主線任簡化做單純升lv
一般黎講升lv方面會快好多因為唔洗做堆跑腿任可以去直接打怪
不過你會冇左幾百個任,唔少cp (contribution point) exp同d任務獎勵(多數都係黃豆,體力比較有用)
呢隻game既總完成任務數係有用
而cp除非你淨打怪唔係都好多用處

如果你完全新應該揀唔到簡單主線
要曾經做過頭幾個城既主線先可以揀
請問而家個公會仲喺唔喺度?
冇玩兩年,我係之前淨係刷蛇腰嗰個
想入返公會,好多野變哂 唔識玩
咁多新野咁多野送,呢度靜到
白玩5年班大劣仔係咪棄晒
定唔想阻住人”追post”
你呢個問題問得真係好:休閒公會
哥布林平權組織:休閒公會
Imperial: 主要打2-4階據點戰,不定期有城戰獎勵 多活人
鬼見愁家族: 休閒據點戰公會,主打1階據點戰,多活人
彌敦道玖號:休閒公會
不想努力了: 休閒公會
乂貓窩王宮乂:休閒公會?

暫時應該仲係呢堆
幾時出黑沙2
冇玩好耐 次次都係斷斷續續上線一陣就冇玩
依家要玩有咩方向 啲裝好似都唔同曬
隻game從來都冇特定方向
方向係玩家自己決定

大量唔同野可以做
當係配備top tier combat既靚版sims咁玩
冇 想知以前啲野係咪已經冇用
飾品嗰啲 好似有好多新嘅代替品
唔知你係指緊幾耐之前
而家飾品戰鬥裝每個位黎黎去去都係個幾種選擇
生活就仲少選擇,個個都係用同一種
鍊既
都係食人鍊 怒鍊 同動力石
3種1樣能力不過怒多左黑精
其實同岩岩出冇太大分別
回坑/新玩可以襯宜家神器活動去刷紅水,已經係標配,有能力就刷埋另外3樣啦
終於解完3萬任
月牙怒戒各1中
唔使咁嘈了
本身季角送既真4月牙能力隻戒
加補底真5月牙
之後下個目禁會轉左怒戒真4
幾個差唔多裝既都係咁
有冇勁人可以講下黑人 覺/繼
有咩唔同 or 勁係邊

公會丑返黎了
岩岩回鍋 無玩幾年先知
依家d聯盟得復仇同解放 比人二分化
而家解放得返一間,其他退出曬
回鍋新手想請教下
一隻角練哂生活技能是咪不智

當初玩女武神唔啱玩
拎佢做煮飯婆
但升到咁上下先覺得樣樣生活技都靠一隻角做好唔方便
無話一定要分開,不過會方便啲咁解
相對就係要課多幾隻角色嘅背包

我自己係一隻角色全生活+戰鬥
Farming同釣魚係另外有隻去做會方便好多
有時離塊田遠唔洗特登走返去或者搞到放置play
釣魚想afk時轉角撳個制就可以長掛
同埋呢兩樣都唔點睇熟練,唔洗負重同唔洗特登開inventory位

其他熟練影響大,d裝過黎過去都會幾唔方便
Cooking, alchemy, gathering, processing, hunting都係負重越高越方便
一隻做晒比較好
如果有某d材料例如牛奶,松露之類想要先開過d角放置間唔中去採下

Valkyrie玩生活唔錯
適合gathering, 不過hunting普通
以前睇過攻略話生活角唔好升上50lv
廢事比人開紅搞事
而家係咪冇變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞