[PC/PS4/Xbox One]黑色沙漠#39 全世界直營紀念!

1001 回覆
6 Like 4 Dislike

有人FF無極限
話唔鍾意中英夾雜就係玻璃心 都係果句 你啲logic真係要improve下

你自己出返去睇成個連登熱門有幾多人係好似你咁中英夾雜
然後再反省下你所謂既「香港人不嬲係咁既講野方式」到底係點
點解你要出去出面搵呢?
點解你唔面對現實呢?
我都講話正正常常嘅夾雜係可接受,

依家係講你條傻鳩啲中英夾雜呀,

冇咩邊個class係特別差
同埋都好睇咩grind spot
初期黎講Awak valk同succ zerker最屈
其中Awak valk最新手friendly, 操作最簡單,唔洗點飲mp水(succ zerker個懶人玩法飲水量極高)
我個人會最推薦Awak valk,可以輕輕鬆鬆玩住先
一方面養肥個account,同時慢慢摸熟多d野同試下其他class再決定要唔要轉玩其他class
另外musa都係好選擇,操作易過zerker同佢可以不停dash係幾正(maehwa都得)
你同fd一齊玩我會推薦一個試musa一個試valk玩住先
初期pve體驗應該會唔錯
同埋Valk都有d support技,musa pvp方面亦都非常好(淨講protection, 佢招dash係super armor, 人地要練super armor rotation, 佢就撳個制就永久super armor)

我想知有邊個係咁講野囉
好慘 好心同4104講左咁多道理都唔聽
淨係一尾屈我支那仔玻璃心

求安慰
有隻思覺失調痴漢追住,巧驚驚
同王裝琉衝東一樣機率 都係睇你帳號有幾多資源
一百頭去到二百層都接受到
二百以上就睇你想唔想留低點飾
你可唔可以用你用開套語言黎講返同一段野?
想學下點先係”正確”講法
雖然佢同柚黑V機率一樣,但克羅因用少勁多
補點幾抵玩
其實最大問題係隻game好多自創名詞
宜呢度9成都玩台服 會睇得好辛苦
你話普通terms e.g update, event 呢啲當然冇問題
但例如shai 莎亦calpheon卡佩爾恩呢啲就要估估下
慘 又加多項思覺失調

支那仔
玻璃心
思覺失調

仲有無?
我又好想知道我啲語言
喺正常香港人眼中係咩鄉下呢?
睇急唔急用 同多唔多克羅因石啦
好想用 拎個200層嚟保點都可以
600一下 同衝東鳥王一樣
愈亂愈好
其實我好好奇
如果你地口講係叫點叫法?
真係用廣東話講卡佩爾恩4隻字?定用普通話發音講?

利申真係好奇想知唔係撩交嗌
你試下譯一次,我成段一次過睇完俾感想你
冇咩邊個職業係特別差
同埋都好睇打咩怪
初期黎講覺醒女武神同繼承狂戰最屈
其中覺醒女武最易上手,
唔洗點飲藍水(繼狂個懶人玩法飲水量極高)
我個人會最推薦覺女武,可以輕輕鬆鬆玩住先
一方面養肥個account,
同時慢慢摸熟多d野同試下其他職業
再決定要唔要轉玩其他
另外武士都係好選擇,
操作易過狂戰同佢可以不停跑係幾正(梅花都得)
你同fd一齊玩我會推薦一個試武士一個試女武玩住先
初期pve體驗應該會唔錯
同埋女武都有幾招buff技,
武士 pvp方面亦都非常好
淨講佢招位移有霸體已經好過其他職

利申返 叫新手玩女武神同叫佢唔好玩無分別
普你老母咩 咁樣問人用普通話講仲話唔係撩交嗌
你個傻鳩都幾抵死唔通比我講中你無朋友?
本身想認真答你都忍唔住屌柒你

強烈懷疑呢條4104係愛國份子黎
開口埋口 唔係13億同胞就係宣揚普通話
即係你口講都係跟返用呢d字?
MPHP之類都唔鐘意,係要用藍同紅既?
點解account唔洗改做帳號呢?
我講support技諗住係包埋佢回血個d喎,回血唔算buff啦?咁係咪要分開講buff同回血呀?
“位移”真係好唔慣囉,你講出口真係會用位移呢兩隻字???
霸體你唔講我都load唔到可以咁叫

真心想知玩valk有咩問題
咁你又會介紹玩咩
明白, 好詳盡.
我試下valk , 同新角woosa 先(新角升級有野送)
唔該哂
個friend 會玩守護者
似乎有條柒以為台灣既音譯唔係用普通話發音
係咪以為台灣係講廣東話
點解account 要改用帳號?
都話唔係唔鐘意中英夾雜
係你啲傻鳩夾雜得好核突
明明中文可以表達嘅字
點解要格硬插啲爛鳩英文入去

而且卡爾佩恩四隻字都有廣東話讀音,
點解要問普通話讀?

個post啲人叫無限水係點叫呢?
無限hpmp水定無限紅藍水呢?
唔好玩女武神啦 驚你好快退坑
真,
玩女武神除左辛苦之外我搵唔到其他形容詞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞