[PC/PS4/Xbox One]黑色沙漠#39 全世界直營紀念!

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
已經持續緊第3個禮拜
PCCW 表示需要VPN去香港玩...
新角好正
想試下xbox 版本
請問隻game 係咪有亞洲server?
女拳好正,打條龍出黎,降龍18掌咁
大嬸
大家玩緊咩服好似幾正
全部SER通用
港澳台
新手入坑幾日 目前主線就嚟做完 想問
1. 圖巴拉裝備喺季節完就轉成一般裝備,咁入面插咗嘅水晶會唔會冇咗?

2. 全部圖巴拉東V之後要做咩先可以再進一步?係刷第二套裝取代圖巴拉定點?如果係嘅話點解要執著每一件圖巴拉都升到V?
識玩係玩美服
1.水晶唔值錢冇左唔心痛

2.全部V之後等畢業免費換一件真4王裝,再升真5

3.點解執著每件圖巴拉要真5 因為你唔點爆佢前期你連刷怪搵錢既能力都冇

4.圖巴拉裝好易點上真5,到你正式開始冒險追求更高數值裝備去刷有更高資源嘅獵場嘅時候,你就會知咩叫點裝地獄
1. 唔會冇左

2. 可以搵npc jetina用V Tuvala換IV boss gear, 換完d水晶應該會冇左
換返黎個d唔可以用一般方法升,但有100% guarantee升做V方法
頭1件會比買平,第2件開始睇你server市價
詳情睇https://grumpygreen.cricket/exchange-boss-gear/
亦都可以用一般既IV boss gear搵jetina換,唔一定要用V Tuvala
另外而家有個叫magnus既questline會送你一件自選V boss armor

Tuvala只有season時可以升,season完只可以每個位留一件,升多套冇用
點解執著升到V, 其實升唔升冇咩所謂,只係”why not?”咁
Tuvala係最易升既裝,就算新玩都唔難升到V
而強度= IV boss gear
而家最endgame既防具都係用V boss armor再強化(放caphras stones,有20個lv)或者換(caphras lv 10加多樣道具可以換fallen god)

多左既裝可以俾分身放去打boss
其中garmoth比較重要,1.x%跌值90億item(不過其實唔洗裝,求其抽兩下水就有份執野)
同埋vell, 1%左右跌百幾億item(係海中心,有人party/plat你就有野執,你完全唔洗打,完全冇裝1lv都得)

利申玩美服唔識中文d音譯係㨂邊隻字黎用
btw見過呢度有人見到英文會頂唔順,希望你唔會見到英文字就反感
宜家玩美服會唔會變單機game
睇你單機點定義
本身隻game單機成份好高
例如pve刷怪,大部分場都係for單人
基本上得2-3個多人場係有刷既價值
而最賺機d場都係單人

有3個5人dungeon,獎勵每星期reset
最近加左隨機組隊功能
如果識打唔洗打好耐1個鐘左右
收入算ok, 但未去到唔打唔得地步

生活就全部都係單機

公會方面,主要活動有
1. Guild boss,每星期reset, 獎勵唔算特別好
2. Guild war, 公會officer或以上可以declare war against其他公會,通常都係爭場之類引發
3. Node war / siege, 定時多公會混戰,美服大約係7點 PST之類時間開始,睇你公會有冇參加開

美服有45個server (可以隨時轉,10分鐘cd)
5個season server, 其中一個新手only, 一個pvp
3個一般既開季時夜晚時間都係爆人
唔sure人數多唔多得過歐服
但都幾肯定係最賺錢既服, d人好肯課金,所以就算你無課好多課金item都可以係game入面用game錢買
有d人住歐洲都特登玩美服(歐服人多但普遍收入低,唔多人課金)
Pearl Abyss啱啱仲特登去LA搞calpheon ball就知佢地幾重視NA
係咪有咩升LV攻略
跟主線做任玩左2日先20lv
點解手機版可直接用覺醒角色
但desktop冇,要升到5Xlv先..
手機版另一隻game黎,同pc版完全唔同
岩岩開始玩可以擇雪山主線開始先,跟住主線一路玩

我一開波好似揀咗左邊 即係佢建議新手揀嗰個
係咪揀錯嘢
有DELAG 王既重生時間 活動 玩死自己
雖然時裝任買真係幾正
右邊會多個12攻28命中既飾品
咩叫有DELAG 王既重生時間?
Boss得兩隻係有打既價值
仲要99%機會攞黃豆
事實上其實打唔打都冇大影響

活動點玩死自己法?
基本上都係全日24小時

時裝任買真係諗多左
亂咁落preorder一樣係會買唔到
比較快買到既只有做緊特價個d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞