[PC/PS4/Xbox One]黑色沙漠#39 全世界直營紀念!

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
黑沙冇server呢樣嘢,入面全部server都共通,你當係其他game嘅分流就得,宜家開始玩應該都趕到季節畢業,不過真係要盡快開始
打半獸成日打大交
半獸都打好心佢地去寺廟打咪算
寺廟大把位轉下ser就有場
半獸限ser 大場仲要得好少
呢個真,半獸1-2位基本上真係冇位
Training 收入如何 ,點賺錢?
睇你一晚練到幾多隻15lv
主要係imperial training delivery -> 換料整viper賣
見人話練T5一晚大約可以1-2億
黎緊改會淨係得返T6同T7捉,同埋d馬賣貴d
T8會貴成倍好似,如果T6-T7都係多成倍,imperial delivery個收入比重會高唔少
想合4代寵 如果用高斯皮
買返嚟係咪都要升到3世代先拎嚟合
其實效益大唔大
應該買幾多倉庫 / 交易所女佣?
呢家有3+2
高斯皮拎黎洗技 所以中好似升唔到世代
買返同類寵升成日都有特價再望個機率谷到100%算啦

好耐無升寵 唔知有冇改過
愈多愈好,睇獵場 啲雜物重量同跌數量
開頭倉庫買住10-20隻應該夠
如果你唔係打黑洞/海底果啲場 又唔想課咁多買女僕
可以放落隻馬到 有bug可以卡雜物數
(1.放哂馬啲雜物上身 2.再全部放哂落馬)
呢家提早畢業左
咁季節個角色就日後換王裝 季節畢業禮物換2件V飾品 再草錢買黑星同其他飾品
咁普通角 換左鍚蘭裝 飾品就用住升lvl送既卡普飾品 但我見面板都係有d低
咁其實普通角係咪拎黎掛世界王就算?
如果想升料理lv係唔係直接整套餐會最多經?
見過有人話如果想納貢每日拎兩億,要有2千熟練,
套裝要點樣先可以到2千熟練?
唔同餐xp都會有分別
其中最高經既係Valencia meal, kama meal同o’dyllita meal
如果你直接買餐既料煮埋佢係會升好快不過多數會蝕錢
通常都係煮定餐會用到既料咁升lv

例如如果你打算長煮Valencia meal
你可以狂整pickled vegetable因為可以用返黎煮整餐d料 (king of jungle hamburger)
仲可以用黎交住imperial先交到上guru
如果想快d可以整date palm wine
早排summer event賣舊野可以谷到2千熟練1秒鐘cook
煮date palm wine 千6熟練1秒cook大約 6粒鐘左右就上到guru
不過Valencia meal要用蛇,蠍同獅子肉
睇返你自己server呢d野買唔買到,買唔到要睇下你接唔接受到自己去採

每日2億唔洗2千熟練
1800已經一箱120萬
你有400左右cp熟練唔太低(1000以上)都會過2億

全tet manos accessories + pen manos cook衫 + khan’s heart + artifact, lightstone combo + guru 50都係1850熟練個bracket上唔到千9
用+100熟練個d buff就上到2千
否則要有幾件pen manos accessories (即係唔洗諗)
有無人開到黑色沙漠discord呀.
正解,一切以主要角色行先
我整左個畢業裝莎亦跟寺上
莎亦可以混下,最緊要開buff
新手想問下上咗琉黑星係咪就必定換紫星?
圖巴拉裝同武器都上晒V
咁圖飾品駛唔駛上埋V?
我見60 61lv送嗰啲飾品 已經勁過圖V
再加埋季節獎品送既V頸鏈
唔係好想再升圖飾品
紫星算係一個過渡嘅方法,但係同樣上到V嘅成本期望值會大過黑星直上
升圖巴拉只係因為季節可以用,如果已經唔打算留喺季節,可以畢業去外面用啲勁啲嘅裝
應該話圖V=真0卡普,初角其實冇所謂,但下季開始就建議整齊一套比分身用
新手有幾個問題想問下

1. 季節ser 係唔係得龍女一個職業可以開
2. 如果我選擇左簡單主線係唔係會難打左
3. 幾時完季
季角冇限職
選簡易好似係飛任唔使重解
10月幾完季
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞