[Disney+] Obi-Wan Kenobi 個人影集集中討論區(2)剩返最後一集

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
有冇人用sony 一睇dolby vision又開始變色
點解唔殺埋 Vader
既然”my friend is truly dead” 點解要留手尾????

原本以為 Grand Inquisitor 會揸船過嚟射9 obi wan 救走Vader

點知一句 “goodbye darth” 就完咗
似係因為拍攝技術已經唔同咗
“I’ll do what I must” 聽到毛管戙

Reva 條線真係好無謂
佢自己都係 Youngling 而且一路以來都只係想殺 Vader
根本由一開始就冇動機要搞9啲Force-sensitive children/ Luke
仲話Justice, jus 乜撚嘢 tice 啫你

會唔會係臨劈落去嗰下先識收手啊
你揸船過緊去 Tatooine 嘅時候就好應該諗吓自己做緊啲乜啦
但機械手Vader應該會大力啲
但obi wan格劍擋得好易咁
因為this is not the jedi way
漫畫係有講Vader 喺 Mustafar 冥想將 Anakin 親手拖落熔岩,象徵佢係Anakin嘅過去已死
殺 Sith Lord 都唔係 the Jedi Way
冇留意到眼個顏色
一如既往, 戰艦都係廢
成套劇Reva都唔知出黎為乜
我反而想睇多啲Fifth Brother同埋另一位sister
唔知點解佢兩位由頭到尾都冇開過片

今集有兩個位真係幾好
obi wan講對唔住果下好感人
同埋最後Qui-Gon真係有出黎客串
佢第一集已經係咁暗示Qui-Gon英靈
如果Qui-Gon唔出場, 真係想屌個編劇同導演
return of the jedi 打得好睇過佢
黑妹冇死
遲下唔係會出黑妹外傳呀嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞