[Disney+] Obi-Wan Kenobi 個人影集集中討論區(2)剩返最後一集

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
Obi wan mean’s nothing
仆街每次見到有人講789 諗返起真係㷫過火屎
迪士尼整鳩死晒之前啲人都算

屌你老母叫Luke玩影分身 仲要玩到死撚埋
你想整死佢唔係問題 屌你你俾佢用真身打得唔撚得啊
你又要整到佢喺個島度有部Xwing 收埋咗
咁撚樣都唔飛返去打

第八集寫故仔嗰條撚樣有冇睇過1-6架冚家剷

第九集仲戇鳩 白卜庭咁就死撚咗 片都冇片過

啲激光劍打鬥仲衰撚過以前 屌你以前斬到斷手斷頭
仆街而家把激光劍斬唔死人 做乜尻?

左膠迪士尼真係要死全家
前傳打鬥先正
後傳打到都唔似拎緊激光劍咁慢
後傳我反而可以接受打得衰
始終jedi master死哂 luke自己都唔算學滿師
劍路變單調都可以理解
obi vs vader兩個當代頂級既都咁真係冇得兜
佢無諗過anakin輸到變人棍
dooku走路最勁 佢死都係因為佢唔走路
又真係駁唔到789 d light saber係亂黎
班人跟本口裡說不身體卻很誠實,好似你見youtube班fans拍fing光劍咁,個個都係前傳style
插一下邊會死諗多左喇
dooku用第二型打好好睇
噤多個最鐘意佢個種打法
插一下之後轉身走人
唔落尾刀
佢人設本身都豐富
我都係好優雅
想睇佢story 可惜演員已經
123d 光劍真係勁好睇
呢招Rey都試過

演員本身好似識西洋劍
好似係為演員而度出黎
我覺得佢套打法係噤多個角色黎講
最簡潔 最唔似跳舞
基本上無咩反智轉身

本身個演員個底都好勁
特務黎
Tales of jedi動畫會講返佢後生
同個仔都可以隔住銀河係黎wifi傾計啦
成套夾埋打左3rd
兩條友都咩事都無
係明知要接番ep4所以咁難睇
仲有學徒qui gon
同Yoda打最簡單自己9fing就得

cg後補
我反而咁睇,當年前傳出個時屌個班係睇456大個班老屎忽,咁點都係先入為主。到依家前傳都咁多年,由123睇起個班人都大曬變左主流,就反而變左主流鐘意前傳式對打。

其實第五集佢出得回憶,佢都明知多人係鐘意前傳個種對打,但係佢就係要兩頭唔到岸最終戰打到咁撚柒。

所以話迪士尼真係捉到鹿唔識脫角,做野下下想唔得失所有人。但係咁樣反而得罪曬所有Fans。明知用返前傳演員,加上睇星戰無人會唔愛好睇絕地武士對打,好心直頭成套都用前傳風格去打好過。要玩456風格咪開多套劇去玩。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞