[Disney+] Obi-Wan Kenobi 個人影集集中討論區(2)剩返最後一集

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
又比人打到爛身爛勢返去點見人
割下草威下算啦
整爛左Obi-Wan
下個到Qui-Gon了
好睇過依家棍撞棍先
睇lightsaber fight 就係要睇佢勁誇張既跳躍

同埋劍舞咁打先好睇

一脫離咗舊共和啲人好似冇哂哩啲能力咁
成架船唔追 追架飛機
仲明知咩事
我記得唔知邊本漫畫
黑帝都有屌過佢類似既野
要自己腦補返又打出黎好睇都唔易
好多演員拍cg戲都話拍個陣無cg睇
都唔係好知自己做緊咩
無左force jump打落真係差好遠
bring balance
食沙就有你份

後傳冇George Lucas加持

當fan made story 算
jedi order以為殺哂sith剩低佢地就叫balance
Anakin: 我要攬炒
唔應該用原力,真正平衡
最接受唔到係boba fett入面luke啲啲加入無幾耐都變到古老石山咁,
連asoka都奇奇怪怪,搞到jedi好似金庸小說入面啲超級守舊門派咁
789係Fans心中同當年董建華8萬五一樣,已經係當無左架啦

迪士尼係識玩出返舊共和國啲絕地武士啲故事好過。其實大把野講又唔洗咁多局限,加上前傳光劍對戰大把人鐘意睇。
之後應該出黑妹歷險記

Disney最鐘意比屎人食
Luke 嘅劍技直接 mirror vader 嘅設定唔知仲有冇係度,就當冇咗個設定,佢都有 obi 同 yoda guide 住,Endor後又周圍揾返哂啲 jedi text 同 holocron,又真係冇失傳哂嘅理由
黑妹係咪洗咗白
細個嗰陣睇 ep2 成日會諗點解 yoda 唔掉碌柱落dooku 部船一了百了
狙擊手
句野其實有咩特別?唔明
jedi組織其實係
不過luke根本唔係傳統jedi
唔應該變成ep8個廢老
你估宜家啲投石技咩

成日覺得雖然Yoda話過Force 同Size冇關

但睇佢郁啲大件野都係辛苦啲

唔似宜家魔法咁話拎就幾廿舊石隨便拎
算啦star wars係噤嫁啦
Kriea 真正想做嘅嘢黎
冇原力,冇平衡,冇「命運」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞