[Disney+] Obi-Wan Kenobi 個人影集集中討論區(2)剩返最後一集

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
其實最尾leia 都返左屋企啦,
lord vader 再捉多次leia 引obi wan 咪得
呢套d編劇真係on99
有個叫黑色值 嘅setting
較暗少少有幫助
但主因應該係個source同sony個dolby撞
果啲位睇到勁唔舒服

apple tv可以較淨用普通HDR, 無事
淨係dolby先出事
隕石術咁

隻手拋既動作都冇
前傳俾人笑左好耐打到似跳舞多喎
最多係個場景大好多 效果誇張d
台灣星戰好少人睇
所以無咁多痴線佬
後傳就係聽咗啲人講,變咗鳩打

lightsaber既觀賞性都冇埋,睇到想skip
變返自己把聲同obiwan講你無destroy我
其實都幾touching, 果下呼應still good in him.
自從見返obiwan之後都好失控

抵佢比ppt照肺
https://youtu.be/eyXPebv4KXE

睇下啲人comment
佢係直程beat by beat抄rebels果幕
ashoka叫佢以前個名>vader話anakin已死>斬爆頭盔露樣
直頭弱智啦
隊clone army 擺明有鬼
細路仔睇果陣都知有嘢啦
yoda照用唔理

白痴都知free lunch實有代價
難民果到有個黑人領袖好搶戲
應該忠粉
成日rematch真係好撚on9
揪完一獲又一獲
三盤兩勝咩
獲獲另一邊訓底左都唔尾刀
打黎托咩
黑妹話唔定會開套劇
比obi wan客串
吓條友好撚鳩wo

一時又話整唔到 一時你唔等我整埋先

條友由出場煩撚到尾
問題係迪士尼同 lucasfilm 見動畫受歡迎,想拎返動畫既野返黎救亡,而家食動畫既紅利又唔尊重動畫設定咪 backfire 哂

老實講冇 clone wars , 邊有咁多新 fans
我明佢想表達
obi同anakin都係口硬心軟
cross the line 所有嘢返唔到轉頭
觀眾都明好睇個位喺呢到

咁你最後先隻揪啦好心
頭幾集又劈幾下又走下佬又放下水
成個build up 膠晒
無限削弱 vader 既能力,決心同獨立於 anakin 既性格
又話畀個 powerful vader 我地睇 , 結果又柒多鑊
已經一路睇一路燥啦
何君堯咁樣樣 中刀都唔死 仆街
個劇入面啲力架全部都好煩
近年好睇嘅得返ahsoka vs maul
唔夠打呀,等佢老多幾歲先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞