[Disney+] Obi-Wan Kenobi 個人影集集中討論區(2)剩返最後一集

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
重無啦啦話自己識用原力
其實obi wan先係天命之子
Dooku唔弱架 好勁架 我其中一個最鍾意嘅角色,佢第二型運用得好好
識貨!
老實講
我都翻睇不下20次
入戲院睇完就已經唔想再睇

- 搵返啲舊演員舊角色嚟拍戲 但係嚴重弱化同醜化佢哋
- 正傳三大主要角色竟然冇機會在螢幕聚首一堂 現在已成永遠遺憾
- 劇情太過唔合理 / 例如snoke 在第一集被塑造成為大佬 但第二集就俾人隊冧咗 令到套戲冇咗一個最主要嘅壞蛋角色 第三首強行搵返皇帝出嚟 但都係果句舊角色嘅出現完全係用嚟襯托新角色同埋俾人隊冧
- 明明係三部曲 但拍出嚟俾唔到一個連貫感覺 好似拍完一集先諗下一集 但問題係
成接唔到上一集 我覺得第8就係拍得最差 摧毁晒第七集所建立嘅基礎 jj 第9集神仙難變
都唔明點解會搵呢條咁嘅仆街做導演

嗰陣時見到呢張相 以為會講佢點樣振作去對抗first order
明明佢老咗都咁撚型 點解要變佢做廢老 佢本身個性格都唔撚係咁 呢個導演真係正食屎狗
第二型本身就係隻揪用
隻揪係特別勁
結果最後都係揸槍 第八集以為佢衝埋去自殺
ep8 d 海報宣傳都好型
點知係最垃圾個集
比人型豬阻住左
如果個下佢死左我對套戲評價會高少少
最後仲要同人型豬咀屌你 洗眼呀要
都唔明點解要無啦啦換導演 嗰條撚樣都唔知佢有冇睇過星戰
迪士尼要政治正確 點會整死黑人
希望黎緊新動畫會有 dooku vs windu,切磋下都好

係時候要解答佢兩個邊個勁啲
You are my brother and I loved you
設定上一定係motherfucker勁d
成個ep8 cut左佢唔睇根本無問題
我都印象好撚深
爛個part好深刻
天外飛仙 人獸交鳩跑成粒鐘零作用
舊Jedi 太守舊 某程度上佢地會俾人滅都係自己攞黎
dooku 用劍連 sidious 同 plagueis 都要忌 3 分,表面上 windu 用 vaapad 打 darksider 有 buff,但 dooku 唔似 sidious 重度依賴黑暗原力黎打反而令 windu 未能完全發揮優勢,所以應該有得打
照計應該motherfucker贏
Snoke仲要好on9咁死

Lightsaber C4咁
印象中電影係啲人口講佢原力練到比得上yoda
劍術比得上windu 定邊個
但好似成日都唔夠打咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞