[Disney+] Obi-Wan Kenobi 個人影集集中討論區(2)剩返最後一集

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
有冇人覺得VADER由頭到尾都有少少廢...
除咗佢喺前傳3打白頭佬時係人生高光外
其餘不論黑武士同ANAKIN都係輸多贏少...
由頭到尾都被師傅食住
又成日遲到~如果唔係就唔使比人搶咗死星設計圖~話就話殲滅咗多數敵人~但最重要嘅嘢就比人攞到~
正傳3明明練咗幾十年功~都唔夠個得幾年功力嘅打...
我都覺得VADER好型~但真係好廢...
第5集叫輕鬆贏黑妹平反咗少少~但係黑妹都不過係一條勁啲嘅雜魚
依家啲星戰情節愈係將啲中劍嘅人典極唔死
我就愈係覺得剛大師斷氣得太快甚至唔使死
頂你個肺
唯一人生高光~
可能屌到Padme已花光所有運氣
真係唔知咩劇情,個黑妹又會突然變蠢
姐係黑妹打唔贏諗住搞Luke?
啲劇情係幾唔合理,但fan service 睇得好過癮同好爽
動畫佢好勁
一早都話咗third sister係 order 66 入面果個.

個時又有人串我話以為有黑人就= third sister
剩係睇obi wan anakin 同vader出場
其他嘢是9但,差唔過boba套垃圾劇就得
今集仲有一個on9位
就係兩班人開閘互射,距離對方唔知有冇兩三米甚至近到撈亂晒企
槍戰冇可能咁近都算,咁撚近都可以miss咁多下白兵眼界差都唔會咁離譜下話
睇前傳大嘅我,今集啲回憶+ vader 撚狗force 扯船睇到我濕晒

Btw Hayden 真係老左好多,我覺得可以幫佢可以做de aged,好似luke 咁

感覺成套obiwan 都好似low budget 製作咁
maul 唔敢面對,ahsoka 打幾回合就冇氣,obi 要犧牲自己先畀到自己友走,luke 有同樣潛力加嘴遁先 55 波,如果 Vader 咁都廢就真係冇人勁(唔計EU)
白兵不嬲廢
係clone先勁
我係咁去理解
因為佢細個未完成訓練
容易捨棄Jedi之道
而佢係班判官入面係最下等
所以先要急於上位
咁先可以見Vader 埋佢身報仇

master of trolling
佢個 3rd 位都唔知點拎返黎,人地 ex master 都仲係 10th
連主角嗰邊啲人都廢好似兩班盲人企喺面前9射咁,好彩就射得中
我都唔明個排位點排
第三但最下等
中間穿插兩師徒嗰度好正
Clone wars甲plz
我覺得會有依家像bb咁帶細路打副本
好似無咩keep個演員
可能星途不濟
Ewan fit過佢
anakin真farm boy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞