[Disney+] Obi-Wan Kenobi 個人影集集中討論區(2)剩返最後一集

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
點解ptt對obi一直都係零興趣嘅?
你開槍佢劍都唔使用
佢攞手掌對住黎擋
最系列最撚憎嘅jedi就係windu啲閪態度有份害到anakin入魔同jedi滅團,死嗰陣睇到我拍手掌
普通話一個同埋Jedi本身好細個就已經被人帶走斷六親訓練
本身對身邊人都無感情 只知咩係啱 做Jedi要做應做既事
然後係某啲Jedi有獨立思考再被sith 離間先企dark side
Ani 被帶走個年紀其實算大 對阿媽已經有好深既相依為命既感情
所以佢被帶走後佢個內心深處已經無得斷感情 亦變相間接影響佢對patme 有感情而愛上佢 亦更易被PTT誘惑到 再加又惡夢又剩 同埋個陣吹到佢好撚大話the one又剩嘛 咁係ptt 角度實拉佢埋身啦
如果ani 一出生係耐就被發現帶走 應該唔會咁易有後續
白卜庭?
屌佢老母呀死撚開啦no one
鬼唔知佢無死
問題係唔合理呀
可能我唔熟台灣野
我見到你個回覆第一下諗緊係咪我get錯左佢講野定點
上面講白卜庭同批踢踢
定*
做左英靈咁耐睇通哂所有野啦
隨時order 66 佢係jedi temple睇住anakin大屠殺
emperor唔係應該ppt咩
我諗緊佢其實係咪真係講緊台灣啲論壇
我第一下諗到既係白卜庭渣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞