[Disney+] Obi-Wan Kenobi 個人影集集中討論區(2)剩返最後一集

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
佢地有教,但反而係因為 luke 唔肯聽教所以先可以救到佢老竇
佢老豆, 綠色小朋友, obi
有曬反面教料比佢睇
佢照計會對light 同dark side都控制得最掂果位
starwars.in.the.Multiverse.of.Madness
究竟obiwan點解會唔夠dooku打
即係Luke都係劇情殺好似伯爵大人一樣
伯爵又係好笑,Sith明明係充滿背叛,但死前都咁信佢師父
呢句真,明知vader已經變左大魔頭,佢都識講my friend is truly dead
必殺果下唔落手等佢繼續害人????
雖然知道如果殺左就無456789,但你唔係咁撚樣解釋下話,即刻膠撚到講唔到野
關於呢個係弱點真係可圈可點,一黎佢自己有改良過件甲,二黎除咗皇帝外都冇邊個可以輕易郁佢維生裝置,再講佢畀對手關哂成身系統都可以單憑黑暗面反殺對手。劇入面比人打爆個 panel 就死死下咁款一黎唔熟書,二黎就唔係幾啱邏輯,個情況就好似你打爛咗冷氣機遙控部冷氣會自己壞咗咁荒謬

題外話 legend 入面有個幾有趣既故事,講 vader 得閒時有嘗試集中佢既憤怒黎治理佢身體既受損,但當佢成功用自己個肺黎呼吸咗下時,又因為佢忍唔住開心咗下搞到成個治療又失敗返 所以 vader 個維生裝置係咪真係算弱點呢?定係又係佢自己心態出問題
好彩呢套野得6集
唔係佢地真係會瘋狂rematch
瘋狂搵藉口放生obi
loop到ep21
darth vader唔係火箭兵團壞人啊dllm
感覺上vader 既force用得勁好多
迪迪尼接手左好多野後,d續集,新戲都全面膠化/左膠橫行,真係仆佢個臭街
個third sis就更加唔撚好洗講
其實好似包剪揼,dooku 技巧剋制 obi 既體力型,obi 既體力型又龜得贏 anakin 力量型,anakin 既力量型用蠻力破哂 dooku 技巧型
漫畫有無寫3妹最後點 ?
anakin根本唔知
成個動機好格硬
套劇啱啱先完,邊有咁快寫佢
漫畫要幫手影視組執屎,又要被影視組亂改漫畫設定真係好慘
係時候睇番喇可以回憶下曾經呢對師徒幾friend
Do it!

未撚瞓醒
姐係佢要KEEP住嬲嬲先唔洗用甲?成件事好萌
諗住inside out個憤怒
咁obi wan話哂都as wise as master yoda and as powerful as master windu
細個睇廣東話但係而家轉番聽英文bad batch 我有聽過廣東話版,都好好笑
為左個回憶所以聽咗廣東話真係回憶返番嚟
我覺得係迪士尼方針要奸角唔係絕對嘅惡
咩角色都有佢壞嘅原因 類似Marvel 電影嘅拍法
搞到Vader內心突然仲係anakin咁
幫佢解就係見返師父 就變返當年嘅佢
遲早連 palpatine 都會有墮落原因
見到你用綠色小朋友呢個reference得好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞