[Disney+] Obi-Wan Kenobi 個人影集集中討論區(2)剩返最後一集

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
Anakin細教到大 都係Obi Wan負責,當佢兄弟咁,EP3斬斷手手腳腳,由佢係火山死,10年後見返,已經面目全非,都好難唔sad
You were the chosen one! It was said that you would destroy the Sith, not join them! Bring balance to the force... not leave it in darkness!
Vader戰績真係慘不忍睹
成世最風光得V
英勇事蹟:斬9個仔隻手
呢幕我loop過n次想幫佢兜下
我理解就係兩師徒個劍法太相似(始終係obi教出黎)
所以連假動作d flourish都係同步咁樣樣(佢地下個動作係同步用force push)
有玩lightsaber就知呢招obi-ani係最招牌最常用嘅耍劍trick
1.force heal
2.force 土遁
3.force 審犯
4.force skype
5.force 傳送物件
有冇講漏新能力?
公平d 提埋前傳
1. force 加速
然後一睇Clone Wars,兩個人唔撚同style
最諷刺係 obi 一直都知 ani 同 padme 嘅關係但又唔主動同 anakin 講,如果佢肯行多步嘅好多嘢可以避免
其實講得通,ep3 一開頭兩師徒喺𨋢入面斬 B1s 都顯得出佢地出自同一脈,動作差唔多
電影至計
頭先無聊再睇789
其實6嘅後續故事可以有好多發展
但編編佢選擇咗最差嘅發展
其實係唔係全球都有共識係差
唔少人覺得翻炒 ANH 炒得唔錯
我未入埸真係好期待Luke單挑first order 結果乜9 都冇 咁一可以就咪收埋部Xwing啦
佢知道佢老友死左 淨係俾咗個驚訝嘅表情 完
我屌你老母迪士尼
諗返都覺得慘 456 仲好地地 789 死全家你話Luke有後代就話姐
You think what? I'm gonna walk out with a laser sword and face down the whole First Order?
Fin 呢個角色又係唔知做乜 淨係識叫 rey!!!!!!!!!
Rey!!!!!! Rey!!!!!!!
佢自己先飛完把劍走
我估唔到會skywalker 冚家產
456既Luke邊有咁懦弱……根本人設崩壞

希望有Luke既外傳睇下
黑人+女人 = 主角 + 唔會死 + 好人

根本迪士尼依家啲編劇係平權撚

我睇個陣諗住佢都係鳩噏下仲有期望 點知到最尾斬咗1分鐘都唔知有冇就完咗 我就已經灰左
general kenobi
屌你老味你睇下Mark Hamill老咗幾撚型

我入場之前仲FF緊 Luke會點一揪兩個sith, (類似下面條片3:54咁 https://youtu.be/Pb8M5P1QKX8)
講yoda大師 d 佛系對白
稍為中意星戰少少都扯扯地
點知出到黎
Luke先係比人點醒果個
仲要比未train嘅rey打跌
我屌你老母Rian Johnson
咁故事有矛盾點算?你都係要簡一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞