[Disney+] Obi-Wan Kenobi 個人影集集中討論區(2)剩返最後一集

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
大敵當前
再加一個anakin佢好想train
選擇去死唔似係一個合理既choice
其實成套好多舖排都唔知話佢唔合理定拖時間好

好似尾二果咁,黑妹叫手下炸開度門,炸勁耐都未搞掂。之後話談判果陣一劍插落度門再用下原力就開左,咁你一早咁做咪得,叫d手下炸乜鳩,夾硬拖時間真係
仲有判官都唔係話做就做,好多都經過嚴刑拷打扭曲心智,仲有接受 vader 嘅痴撚線訓練先做得黎。
佢話自己係扮死逃出聖殿,咁帝國後來又係點樣 recruit 佢?搞公開招聘?如果大家都扮唔知佢係 youngling 黎利用佢, 係因咩事會搞到佢一直畀人睇唔起呢?

成個角色無論係背景,動機,對劇情嘅影響都可以塑造咁差,老老實實三妹呢個角色真係連 rose 都不如
投石好似魔法咁

平時啲人用原力都要用手去引導

佢就咁舉手就幾廿舊石自動升起
佢可能份CV已經寫咗自己喺Jedi Temple做過trainee
人地星戰日玩到去總統府一齊玩
上面條友乜柒都唔知見台灣就鳩屌
嘩屌你真係柒撚到
唔識返屋企訓啦戇尻仔
我好 buy 你嘅講法,問題係拍得好肉酸

同埋我仲未好接受到 vader 劇入面仲咁重 anakin 影子,明明頭十年嘅 vader 係最狡猾最殘暴嘅時期
香港閒時都會有下劍聚嘅,501st 都會做下慈善
有呀
我sony用apple tv 都有
一到黑色深色嘅地方就閃閃下爆格

熄咗dolby無事, 我試過晒啲setting都無大幫助
似係本身tv 個dolby vision唔太對
netflix stranger things 都有幾幕會咁
但disney+ 就經常
其實vader睇嚟 正史canon入面隻揪力
唔係真係咁勁
成日打輸, 好多弱點, 淨係打卒就型

係得game, 漫畫, 小說先講到佢屈機咁
黑鬼睇埋Clone wars真係好撚討厭
淨係連ahsoka單嘢佢死十次都無問題
係囉
由前傳到劇集
不嬲都係講obi wan夠機智冷靜
唔夠揪都會食腦諗計贏

今集直接隻揪隻鬥大力
我仲諗緊買apple tv解唔解決到
淨用tv好似冇得閂Dolby vision
最後果集好撚暗
你唔熟disney
佢隔幾年隨時自己有套劇
搵obiwan 客串
https://youtu.be/1xNzPbPbwJ0

https://youtu.be/onRnL6MBunU

兩個劍鬥真係好大分別

好心請番前傳個武指啦
睇完456睇返123 到ROTS睇到呢句真係流眼淚
由細個帶大佢,好似親生仔咁,睇住佢學壞果種感覺好難受
講還講唔好除褲既角度
其實vader係咪弱過anakin?
原力呢樣嘢好似都係任佢吹?所以我接受到obiwan爆seed
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞