[Disney+] Obi-Wan Kenobi 個人影集集中討論區(2)剩返最後一集

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
巨大化force ghost
屌你obi wan咁能勁嘅
同埋打法aggressive左好多
都要fit返設定先得架
主角唔代表要萬能
仲有明明講到今次要你死我亡
又話do what I must
亦都見到佢唔到返到轉頭
打贏左之後又留vader狗命比佢害更多人
s2 Reva 搓粒原力丸出黎打人
因為修行高自然勁,而家咁睇呢套劇完滿銜接去到老年秒Maul果種實力,唯有睇s2佢會唔會講下遇到規剛英靈之後點修練
vader 砂瀑送葬完唔尾刀佢 轉身走人
但前幾集obi比人放生就嬲到pk
obi-wan更加係
i will do what i must次次得個講
明明你拮死vader對佢都係解脫 又救到人
兩個唔吔唔吊
你地每次格劍, 對面擋遲一秒都已經會死
所以唔好話咩唔想殺對方果d

有一個位係感動嘅
obi-wan眼濕濕講 anakin, im sorry
但都係前傳+ewan個演技carry
個編劇同導演唔撚掂
好兒戲
感覺編劇導演唔熟lore
套野節奏又怪
唔係情懷位真係好普通
好似1-2 3-4 5-6 都係唔同編劇?
拍果D人唔知自己揸住咩牌係手
Obi同Ani條線差唔多係成個系列個核心黎
你寫好少少已經可以勁精彩
但佢地淨係識一句起兩句止 出埋d lip service
im so sorry 之後就冇戲唱,
再睇番 revenge of the sith
"you were the chosen one, it was said that you would destroy the sith not join them..." "I hate you."
入肉好多
I loved you
Mix 咗兩把聲咁換嚟換去加埋obiwan 嗰嗰喊樣本身obiwan 係個比較收收埋埋嘅Jedi Master ,幾次痛苦樣都係因為Anakin
I have failed you Anakin..., I have failed you
留意埋光劍顏色
Anakin把聲既變化
就會覺得劇作組好用心做依幕
a9j冇問題
佢遇到規剛都只係學點變英靈
Han Solo係跌死
我覺得真係冇咩問題 好似mando咁比luke係尾場比佢型返次 789 luke比人鬧佢廢老好耐
咩型番之
根本兩次認真打obi wan都無輸過
唔一定嘅,focre嘅世界任迪士尼吹姐
靈魂出竅又得,復活醫療又得
Goodbye. Darth
Maul同Sidious又咁啱跌唔死
呢套野故事on9, 邏輯混亂,追追逐逐6集都唔知做乜九,集集obiwan 都話引開人,帝國兵同dark vadar 都變晒智障。捉個人捉6集,唔怪得帝國滅亡
其實黑妹個角色除左為左攞膚色大愛之外有乜撚野用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞