[Disney+] Obi-Wan Kenobi 個人影集集中討論區(2)剩返最後一集

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
最後笑番真係感動Yoda 係呢套劇全程瞓咗TCW 入面Yoda 揾原力嗰幾集同Anakin 嘅互動都好笑
如果Hayden 可以做埋force ghost 時期就好喇
拍攝手法有問題,啲鏡頭好唔順暢,又無戰鬥配樂

最初見到concept art仲以為會去返Mustafar到打
因為仲有黑帝
要 choosen one 唔怕比佢電
幾次打打下CUT去黑閪度真係𨳒
成個絕地都比anakin種族滅絕哂
連anakin自己都係臨死先清醒番
點証明其他人係錯呀?
仲有,咁大隻船追隻細船搞咁耐都搞唔掂真係笑9咗
仲要唔識分兵兩隻都追曬
但最後Darth又自己一個坐細船去追Obi-Wan,
根本Darth奸細嚟,係咁放水
palpatine應該捉條仆街去審
事實都係無得救
生命最後幾分鐘先至清醒
bring balance to the force bring到幾乎所有人都死哂
Yoda唔係同佢55波咩
Disney可唔可以唔好一味賣情懷…搞番掂最基本嘅故事先可以嗎呢度劇真係睇到屌出聲
黑妹線除咗政治正確元素之外真係完全唔知有咩意思
明明兩師徒已經夠大把野講
如果要講Vader屠殺對當時果班人既影響 何不直接用Ahsoka
真係一路都唔知三黑妹有咩用
行為動機錯撚晒
除咗政治正確外無存在價值
有先例,Motherfucker就係因為想殺Sith Lord而比Anakin一句It's not the Jedi way砍左隻手
屌你老母咩

又唔殺Vader
其實唔 make sense,佢吹到 obi wan 勁到咁,其實真係應該殺咗 vader 一了百了 .. 上次就話 vader 被削人棍解除武裝,再補刀就 "it's not the jedi way.",今次 obi wan 有咩理由唔殺得佢?佢一個唔忍心將來成個銀河幾多人受苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞