[Disney+] Obi-Wan Kenobi 個人影集集中討論區(2)剩返最後一集

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
I'm not your failure, Obi Wan
今集都叫拉返唔少分數 但可以拍得再好啲
邊估到一個0靚仔之後幾乎殺哂呢度所有人
係啲劍鬥鳩啲

其他ok,投石技好好笑

仲有Qui Qon出黎客串係正既
不過柒師妹都係keep住有陣柒味
根本成條線都冇撚用
都唔夠新三步曲 鳩
D戲份好格硬
咁撚重傷仲行得走得打得
Vader今集d行為似足ep8 Kylo
明明形勢大好係都要私怨撚
有一下係Obi-Wan向前斬舊石
舊石真係好似用棍咁扑碎左咁
佢先係bring balance to the force
如果唔係motherfucker做而係其他黑鬼做
Windu 應該係最撚乞人憎既角色
到佢大個幾十年都仲係呢班廢老做議會成員
一睇就知jedi都食古不化冇新血新作風
抵你地收皮
jedi太封建 食古不化
yoda果d仲要坐足幾百年, 點睇都係因為佢地班廢老思想先由high republic最風光時期跌落神壇
督心唔洗死

督肚一下死

Qui qon係咪本身個肚有啲事
現實縮影
屌你個三妹點撚樣咁撚快無事再去埋塔圖星
Yoda感覺冇Windu咁尸位素餐

平時都有教下Younglings,Windu真係淨係識批評人
EP3我諗Obi-Wan冇落手啫
但係見到Vader斷手斷腳又俾火燒
點諗到死唔去

仲有Qui-Gon信晒Anakin係chosen one喎
我覺得yoda先係主導成個組織嘅左膠古老思想, 都係因為佢太長命, 完全係first hand傳承
windu佢有channel dark side power我反而覺得佢先可能係jedi入面比較偏激嘅人
meanwhile dooku係因為太相信sith lord會 return嘅傳言跟住又比yoda同council打壓佢為對付sith練劍,加上最後QuiGon死埋跟住比PPT講兩句就完全變節
仲以為Quigon淨係得voice cameo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞