[Disney+] Obi-Wan Kenobi 個人影集集中討論區(2)剩返最後一集

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
Memes
亦都係 Obi wan 第一句對白
但佢 ep3 接得住個 senator pod 再射返畀皇帝
最尾有虧肝
其實leia 養父母同obi wan關係經過今次已經通曬天,
邊有可能無手尾跟
唯有腦補Darth Vader放水,或者比obi wan打到淆底唔敢郁手
啲啲細位真係好差,打得差當你無經費唔怪你
但編劇好心比啲心機
都係控一個chok旋反掟姐

如果係宜家啲設定應該兩邊互掟百9幾個senator pod
obi wan 仲要去 alderaan,bail 成家人去接機慌死人地唔知佢地有關係
我冇記錯嘅話除左Han solo smoke冇重要角色比人斬死
boba唔係廢老,係老人痴呆,連基本判斷能力都無埋
得幾丁友學人去做大佬收保護費,比人用盾圍又唔識開噴射背包,
去到最後一刻先識驚,話mando班唔到馬就We are doomed
obi呢啲頭號通緝犯
可以唔駛易容做豬肉佬十年都冇事
obi行動高調到好似返左舊共和咁
過完呢6集luke同leia點可能冇帝國國安上門
諗返都好癲 後傳 789 得返一個Jedi 佢再拍既話得返一條友揸劍
正傳後代都死埋 cls
迪士尼 fans 好意思笑9 EU 怪力亂神
han 係跌死嫁
luke果邊解到既

Obi wan日日企喺門口

"These aren't the droids you looking for"

咁日日洗走人
luke個邊都算 leia真係講唔通
所以ep4 成個星球比人攞黎試砲
Snoke係把lightsaber個安全裝置失靈致死

無啦啦開著咗
789最仆街嘅係否定晒前面六集嘅嘢
anakin同luke一生人嘅努力都係白費
最後係rey條傻西做the chosen one,仲要搶埋skywalker個姓
仲要係為左返生rey而死
at last the jedi are no more
所以迪士尼而家都唔敢拍後面嘅時間線
係咁開前面啲故事嚟講咁仲好,唔想再睇後面啲19嘢
第9 集應該叫天行者末落 仆街迪士尼
skywalker家族出左ben依個打靶仔
真係家門不幸
正傳obi wan出場第一句同luke講嘅對白
前傳3 obi wan最代表性嘅fans memes另一個係high ground
佢仲敢拍? 啲人789 屌到佢飛天

789應該要重拍 記得之前啲人放風話Rey係obi wan 個女定孫 點知迪士尼話係白卜庭個孫 真係亂9咁黎

初初對第8 好大期望 以為可以見到老luke舞劍 結果玩分身玩到死尻埋 真係多謝迪士尼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞