[Disney+] Obi-Wan Kenobi 個人影集集中討論區(2)剩返最後一集

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
Obi wan 9成時間都係走精面贏,如果唔係都唔會畀人笑佢 master of trolling

而家吹到佢用蠻力都贏到 vader, 真係人設都崩壞埋
真係幾葡萄
係囉,一野插落心口都仲識跑住去捉細路

隔離曼達佬比自己把野係咁易hi到下隻腳已經痛到跛下跛下咁要去搵人療傷
其實如其話 obi wan 勁,不如話 maul 冇進步過
過咗 n 年都只識執著於過去嘅仇恨,被蒙蔽雙眼,根本生無可戀

是旦擺咗個 Ataru stance 就引到 maul 用返以前嘅方法衝埋去送頭,maul 輸嘅係心態
但係曼達佬把嘢可以開人邊啵
會唔會佢功率性能強啲
我強烈懷疑套劇係飛紙仔咁拍,橋段重複兼前後矛盾
拍到邊先即場度橋
其實可以勉強兜話 reva 運用黑暗面強行維持住生命之類(不過唔該洗白後要去死)
其實成件事係咩事個個返晒屋企,咩都無發生過咁
成件事斬撚哂黑妹啲戲份 完全唔撚影響
點會得一部,而且唔會係近距離啦。
其實冇人會咁叫,唔明劇組點解係叫佢講Darth而唔係Vader

明明456 Ben都係叫佢Anakin or Vader
復仇勇者咁
luke係mando時係全盛期,點同呀
唔關功率事啦下話

用日本刀片大肶傷d定用生果刀隊心口傷d?隊心口係入哂果隻喎
“Only a master of evil Darth.”
”You can’t win Darth”

應該劇組想要對應返呢兩句

其實 Darth 嘅意思係 Dark Lord, 可能借住呢句黎黎區分返佢同 anakin 唔係同一個人
都係果句啦

督心唔洗死
督肚一下死

Qui qon個肚應該有啲事
一諗到遲啲可能又要見到黑妹想死
佢個復仇又係on9
Anakin殺你朋友啫
你入dark side咪搞9佢
其他jedi 走佬又搞9人
然後話自己為左以前班fd 報仇
成件事0邏輯
外國一直有 fan theory 講話 qui gon 的確係傷不致死,但係佢選擇放手去融入原力,做啲之前做唔到嘅嘢
變咗英靈就可以forever annoying
其實最痴線係同一時間,同一套戲

Darth Maul比人開邊+仆埋落無底深潭最後都唔死得
都可以套落Vader到
佢遇到Obi前都所向無敵
即使第一次遇返佢都係可以當Obi傻仔咁玩
用發洩式嘅打法
最後一戰 Vader其實心態上都係唯我獨尊
諗住用力量就可以直接打敗Obi
老土啲咁講 Obi係保護人而戰
心態上都贏咗
同埋咁多年師父始中係師父
佢總有辦法贏到Anakin
就算第四集其實Obi都無輸
所以光明面要化生活入力量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞