遇人不淑——高傲女神搬起石頭砸自己隻腳嘅故事

991 回覆
92 Like 100 Dislike
唔講啦😅😅😅
40.

「你要買咩呀?」到咗商場之後,張正楠問潘子韻。

本來「去商場買嘢」只係潘子韻隨口一講嘅藉口,而家俾正楠咁問一問,佢一時之間諗唔到答咩好。

見佢答唔出,張正楠卻冇多講啲咩。

「咁陪我去買嘢先啦,我要去買阿炭嘅狗糧。」佢神情自若咁講。

張正楠俾潘子韻洗咗腦,不知不覺咁都將小黑叫咗做阿炭。

「哦。」

睇嚟佢真係有嘢要買先跟咗過嚟。潘子韻諗。

佢跟住張正楠嚟到商場二樓嘅一間寵物用品舖。

呢間舖頭幾闊落,用品款式齊全,淨係寵物零食就已經霸咗幾個大櫃,睇到潘子韻眼花瞭亂。

張正楠隨手攞咗包平時買開嘅狗糧去俾錢。

佢俾完錢就轉身準備叫潘子韻一齊走,卻見到對方雙手捧住勁多包狗零食往收銀處走過嚟。

仔細一睇,每包狗零食嘅款式都唔同,鴨肉粒、鱈魚粒、牛肝粒......應有盡有。

佢想將成間舖嘅狗零食都買晒返屋企?

見潘子韻咁瘋狂,好似當買緊名牌袋咁,張正楠哭笑不得。

等潘子韻行到埋嚟嗰陣,張正楠特登撩佢:「你食得落咁多咩?」

對方不加思索咁寸返佢:「買俾你食㗎!」

張正楠懷疑自己係m底。

望住潘子韻不滿咁反自己白眼嗰陣,佢竟然有種心情舒暢嘅感覺。

出返嚟之後,潘子韻帶住張正楠去咗同層嘅一間名店。

本來就唔係真係要買嘢,所以潘子韻裝模作樣咁帶張正楠喺舖頭入面兜咗個圈就行返出嚟。

「又話買嘢嘅?」從後追上嚟嘅張正楠問。

「冇我想買嗰個款吖嘛。」潘子韻心虛咁回應。

「咁返去囉。」

於是,潘子韻呢日都係無可避免咁坐咗張正楠架車返屋企。

返屋企嗰陣,𨋢門一打開,佢哋就聽到屬於阿炭嘅響亮又歡快嘅吠叫聲。

同層淨係得潘子韻同張正楠會喺呢個時間返屋企,所以阿炭一聽到𨋢門打開嘅聲音就知道返嚟嘅係佢哋兩個。

佢哋連忙加快腳步行出𨋢。

同往常一樣,佢哋到咗屋企門前就各自攞鎖匙開門。

張正楠開門後,迎接佢嘅係熱情咁撲上嚟嘅阿炭。

呢個係佢嘅日常。

「係喇係喇我返嚟喇。」佢無奈咁㩒住興奮不已嘅阿炭,試圖令呢隻狗冷靜落嚟,可惜成效甚微。

摷緊鎖匙嘅潘子韻聽到呢番動靜之後先醒起自己手上攞住嗰一大袋狗零食。

佢停低手上動作擰轉頭,望向正喺度溫馨玩鬧嘅一人一狗。

突然有啲羨慕添……

「阿炭!我買咗嘢俾你食呀!」潘子韻對住阿炭搖咗搖手中裝滿狗零食嘅袋。

喺「食」呢方面,阿炭總係異常咁敏銳。

佢好似真係知道潘子韻手上嗰袋嘢係佢嘅食物咁,即刻就改變目標撲向潘子韻。

潘子韻滿意咁彎腰,摸咗摸佢個頭。

阿炭條尾fing到就嚟甩咁。

驚走廊呢邊嘅動靜會嘈到鄰居,潘子韻淨係摸咗阿炭幾下就收咗手企返直。

佢將手上嗰袋狗零食塞入張正楠懷裏。

「好喇我返去喇,叫你老豆餵你啦。」佢對住阿炭講。

阿炭嘅目光只追隨住嗰袋零食。

潘子韻嫌棄咁望咗佢一眼,隨即轉身打算返自己屋企。

呢個時候,阿炭個鼻郁咗郁,然後咬住咗佢條褲,好似想挽留佢咁。

「算你有啲人性。」潘子韻心下一暖,但又唔好意思表現出嚟,所以表面上仍然扮到好嫌棄咁。

呢一刻,一直隨意咁挨喺門邊嘅張正楠終於忍唔住出聲。

「咁唔捨得,你不如入嚟餵埋佢先走啦。」
阿炭入屋食零食
老豆入屋食
炭good job
睇嚟埋牙
早就教左牙炭咬甩佢條褲
三個都好識做
阿炭做得好!good boy!
阿炭助攻+1
樓豬心目中嘅呀炭係咩樣
有冇圖 想睇
好得意呀炭炭
樓主,如果這個post不能完故,可以開定新post,然後放連結在這個post。
(也可以順便放些預告。)
Ok
遇人不淑(2)——高傲女喺就嚟成功勾引筍盤之際縮沙嘅故事
https://lih.kg/3173096
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞