遇人不淑——高傲女神搬起石頭砸自己隻腳嘅故事

991 回覆
92 Like 100 Dislike
腩哥發燒啊?有文出嘅
樓主啲文十分引人入勝
幾時再更新
憑實力出的文
憑咩要更?
樂觀估計一個星期後
每次以為有更新原來都係催文的朋友
g持樓主跟隨興趣出美食文,可能一日可以爆更3篇
條肥婆難得更新一次會喺TG打鑼打鼓咁講
文?
威啦得戚啦
出文好似好把炮咁
又唔係娘娘
扮乜鳩派軍糧
你係腩
仲要係用實力偷懶嘅腩
今日又係無文的一天
認真 可以砌女未
出文先再講啦
個個等睇拎碌鳩拍高竇女神塊面 等左30幾章都未有得睇 就棄故
9月20日,陰
這不是甜故
37.

兩個鐘之後,佢哋三個已經食完飯,喺餐廳度行咗出嚟。

只係過咗一餐飯嘅時間,潘子韻已經由一開始嘅鬥志滿滿變到垂頭喪氣咁。

而嗰個女仔就相反,呢刻正春風滿面咁同張正楠傾計。

邊個贏邊個輸,好似已經一目了然。

頭先食飯嗰陣,潘子韻嘅心情一直都好低落。

因為喺食飯傾計嘅過程中,佢深深咁感受到一種危機感。

面前呢個女仔周身都散發住一種同張正楠相近嘅氣息。

聰明、有氣質、鍾意睇書......佢同張正楠實在有太多太多相似點。

喺食飯嘅時候,個女仔同張正楠淨係傾書都已經傾得好投契,胸無點墨嘅潘子韻幾乎冇辦法加入佢哋嘅話題。

個女仔似乎係發現咗佢嘅尷尬,仲表現得好nice咁間中將話題帶到潘子韻身上。

咁樣反而令到潘子韻心情更差。

因為咁樣顯得個女仔更加完美......

送咗個女仔去搭車之後,潘子韻同張正楠一齊行去攞車。

途中,潘子韻一直悶悶不樂咁,冇乜出聲。

直到上車,佢依然保持沉默,一直喺個腦重播頭先食飯嘅情景。

潘子韻越諗就越覺得自己輸咗一大截。

早知係咁就唔應該應承一齊食飯......

佢越諗越投入,渾然不覺自己咬牙切齒嘅模樣已經落入張正楠眼中。

由頭先開始,張正楠就一直留意住潘子韻,自然亦察覺到對方一路以嚟嘅異常。

呢一刻,從後視鏡中見到潘子韻懊悔又不忿嘅樣,佢忍唔住笑咗一下。

張正楠嘅笑聲好輕,但都係俾敏銳嘅潘子韻捕捉到。

本身就心情唔好嘅潘子韻不滿咁睥咗睥佢。

但張正楠冇望潘子韻,若無其事咁繼續揸車。

於是潘子韻又默默咁擰返轉頭。

車內安靜咗一陣之後,張正楠終於開口。

佢嘅嘴邊有一抹難以察覺嘅笑意。

「嬲呀?」佢問。

「冇喎。」潘子韻即刻死口唔認,但一直緊繃住嘅嘴角已洩露咗佢真正嘅心情。

之後兩個人繼續保持沉默,直到架車終於到咗佢哋屋企樓下。

張正楠冇急住落車。佢輕咳一聲,繼續目視前方:「你頭先喺餐廳咪去咗次廁所嘅。」

聽到佢嘅聲音,潘子韻一直耷低嘅頭終於抬起。

「係呀。」佢不解咁望住張正楠,唔明白點解對方會突然提起呢件事。

不過未等佢提出自己嘅疑問,張正楠已經自顧自咁繼續講落去。

「其實你去廁所嗰陣,個女仔有問我攞contact,話佢都返緊書店,可以交流下。」

「咁咪好囉……」潘子韻咬咗咬牙,言不由衷咁講。

講呢句說話嘅時候,佢雙眼一直望向車窗外,避免同張正楠有眼神接觸。

車內首先有幾秒嘅沉默。

潘子韻感覺到張正楠嘅目光一直停留喺自己臉上冇移開過。

氣氛好似有啲奇怪,潘子韻內心不自覺咁有一絲怯意升起。

但下一秒,佢就聽到張正楠嘅聲音響起,語調平緩而清晰。

「但係有人呷醋喎,我邊夠膽亂俾contact人呀。」

潘子韻一開始以為自己有幻聽。

佢驚訝咁望向張正楠,而對方只係含笑望住佢。

「痴線,邊……邊個呷醋?!」潘子韻如夢初醒,面紅耳赤咁反駁,顯得特別冇說服力。
佢係咪flirt緊牙韻
嘩嘩嘩嘩嘩!加速!

暗示下一篇會係生米煮成熟飯
??
下一篇直接車震
睇到個女仔同個男仔咁似就知冇可能了,冇人會鐘意另一個自己的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞