遇人不淑——高傲女神搬起石頭砸自己隻腳嘅故事

991 回覆
92 Like 100 Dislike
係暗示要食咗潘鳳呢隻臭雞
有更新了
其實張正楠咁完美嘅男人唔玩女人真係講唔過去
幾時開始鍾意牙鳳的
樓主,我們到了,你在那裏
我要文啊
腩咪玩失蹤
今日冇文
想改做負評了
平時都係直接潛水,乜今日咁有交代啊
偉,係度嗎
負皮就嚟超越正皮
大家落力啲
雖然腩都係唔會理
爭兩個咋
當你見到自己有一個負皮,就知道腩出現了
負皮就係腩嘅已讀
收皮
38.

張正楠意識到自己對潘子韻抱有異樣情感嗰刻,係喺潘子韻飲醉酒錫埋嚟嗰一晚。

當時因為潘子韻錫完佢之後就即刻嘔咗出嚟,搞到佢花咗好多心機幫手清理,所以佢並冇喺第一時間發現異樣。

反而係當搞掂好晒一切,望住潘子韻熟睡嘅模樣嗰陣,佢先至回想返起冇幾耐之前發生嘅事。

嘴唇上柔軟嘅觸感彷彿從未消失,一直喺佢嘅腦海裏縈繞,久久不散。

張正楠注視著床上嘅潘子韻,有片刻失神。

喺呢晚之後,張正楠只當冇事發生咁對待潘子韻。一嚟係唔肯定潘子韻仲記唔記得當晚發生嘅事,二嚟佢都需要時間整理一下自己嘅思緒。

張正楠除咗係潘子韻嘅老闆,仲係佢嘅業主,佢唔希望因為自己一時衝動而令大家將來陷入尷尬嘅局面。

但佢後來都係忍唔住縱容潘子韻三番四次咁以問書為藉口去佢屋企。

其實,與其話係佢縱容潘子韻接近自己,倒不如話係佢內心渴望潘子韻咁做。

由好早之前開始,張正楠就知道自己嘅唔妥。

正常應該令佢感到厭煩嘅事,只要做嘅人係潘子韻,佢就生唔出一絲反感,反而係津津有味咁旁觀。

每當諗起潘子韻喺讀書會上得意洋洋咁侃侃而談,被發現後又緊張咁扮作若無其事嘅表情,張正楠總係會忍俊不禁。

埋藏喺內心嘅某個答案,其實早已經呼之欲出。

眼前嘅潘子韻雙頰發紅,眼神亂飄,一副心虛嘅模樣。

見佢咁嘅反應,張正楠愜意咁向後挨喺駕駛座嘅椅背,淺笑著欣賞潘子韻手足無措嘅樣。

「你冇呷醋咩?」他索性講到明,雙眼緊盯著潘子韻。

呢條友!

潘子韻俾佢咁樣笑一笑,羞躁之餘竟生出咗些許冇意義嘅爭勝心。

佢憑咩擺出一副乜都睇透晒嘅樣?

你越要我認,我就偏唔認!

為咗挽回自己嘅面子,潘子韻深吸一口氣,強行壓下自己混亂嘅心跳。

然後,只見佢隨意咁撥咗撥頭髮,粉唇微啟:「唔好意思喎張生,我諗你誤會咗喇。」

你以為淨係得你先識玩欲擒故縱咩?潘子韻自信咁諗。

我假假地都溝過唔少仔㗎。

雖然呢樣根本唔係一件值得自豪嘅事。

講完之後,佢望都唔望張正楠就打算落車,只想留個有型嘅背影俾對方。

潘子韻一邊盤算着,一邊推開車門。

但佢冇諗到,其實呢刻張正楠仲未解開車門鎖。

於是,當佢推車門嘅時候,車門紋絲不動。

潘子韻呆咗呆,唔死心咁再試多次。

都係冇用。

唔掂喎,咁搞法我仲點樣瀟灑離開,獨留張正楠喺車內悵然若失咁糾結我對佢有冇意思?!

潘子韻隻手尷尬咁僵咗喺原地。

佢仲聽到身後張正楠嗰把無法抑壓嘅低笑聲。

呆滯咗幾秒之後,潘子韻咬咗咬唇,迫不得已咁擰轉頭。

今次真係咩氣勢都冇喇!

「做咩呀,你唔係走喇咩?」眼前嘅男人仲扮晒無辜咁明知故問。

煩死喇!
當負皮超越正皮我就會永久停更 大家好自為之
好撚霸道
反對嘅請負皮#894
等你睇清楚民意
推一推
推二推
推三推
已負皮874,即使制度霸道,我地仍然堅持發聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞