遇人不淑——高傲女神搬起石頭砸自己隻腳嘅故事

991 回覆
92 Like 100 Dislike
今晚有無文?
明明講故台係過嚟寫故 但腩玩到好似玩fb咁
關你咩事呢毒撚
佢本身就壞
34.

「屌!」張正楠嚇到一嘢跳開,但已經太遲,佢嘅身上早已經沾滿咗潘子韻嘅嘔吐物。

「……」張正楠欲哭無淚。

潘子韻作為始作俑者,只係沉默咁企喺原地,眼睛半合,好似就嚟瞓著咁。

睇嚟佢完全唔知自己啱啱做咗啲咩好事。

張正楠而家身上痴笠笠咁,仲散發住難聞嘅氣味。

呢個時候,潘子韻突然擘大眼,仲皺起眉頭。

然後佢抬手捂鼻,表情嫌棄咁望住張正楠。

佢嘅眼神就好似問緊張正楠點解咁臭咁。

張正楠氣極反笑:「係你搞到我咁㗎喎。」

不過講完之後佢又後悔。

同個醉嘅計較咁多做乜吖。

張正楠忍受唔到自己個身咁污糟。見潘子韻仲未清醒,佢索性喺佢面前除咗自己件衫。

潘子韻仲係呆下呆下咁捂住個鼻企咗喺度。

「真係前世欠咗你……」張正楠拉住潘子韻行去梳化。

「坐低。」

潘子韻一坐低就直接瞇埋眼瞓着咗。

見佢瞓着咗,張正楠第一樣做嘅嘢就係將件污糟衫攞去走廊嘅大垃圾桶度掉。

搞掂之後,佢開始着手清理潘子韻屋企嘅地板。

頭先潘子韻嘔嗰陣除咗整污糟張正楠個身之外,仲整污糟埋地下。

辛辛苦苦清潔完,張正楠望向客廳嘅梳化。

潘子韻唔知喺幾時換咗個姿勢。呢刻佢斜靠喺梳化上,姿勢豪邁。

呢條友真係完全冇啲自覺㗎喎。張正楠心諗。

跟著,佢輕嘆一口氣,行向梳化。

潘子韻瞓得真係好腍。

即使張正楠打橫抱起咗佢,佢都一無所知。

張正楠抱住潘子韻入咗房,小心翼翼咁將佢放咗喺床上面,仲好好手尾咁幫佢冚埋被。

呢個時候潘子韻唔知夢見啲咩,五官突然那埋咗一嚿。

張正楠忍唔住笑咗一下。

瞓個覺都咁多動靜……佢無奈咁搖咗搖頭。

之後,潘子韻嘅表情放鬆咗落嚟,但又無啦啦嘟起咗個嘴。

張正楠呆咗一呆,突然記得冇幾耐之前發生嘅事。

幾秒後,潘子韻嘅表情再次回復平靜。

而張正楠停留喺床邊。

企喺原地凝視咗潘子韻幾秒後,佢轉身離開。

第二日,潘子韻係被一陣劇烈嘅頭痛喚醒嘅。

佢有氣無力咁抬手捂住個頭按咗一陣,然後緩緩咁擘大眼。

窗簾冇好似佢平時習慣咁喺瞓覺嗰陣拉埋。刺眼嘅陽光肆意灑入,令潘子韻痛苦咁瞇咗瞇眼。

佢動作緩慢咁坐起身,就好似個行動不便嘅老人家咁。

琴晚冇沖涼又冇刷牙,潘子韻依稀聞到自己身上嘅酒氣,嘴入面好似仲殘留咗一陣嘔吐物味。

等等先。

嘔吐物味?

前一晚嘅記憶喺呢一刻有如潮水般湧入潘子韻個腦。

佢記得自己琴晚同Derek飲到勁醉,仲打咗電話叫張正楠join佢哋,後來張正楠帶咗佢同Derek返嚟。

潘子韻最後嘅記憶係自己嘔咗落張正楠度。

佢頭痛欲裂,覺得自己好似記漏咗啲嘢。

潘子韻皺住眉頭繼續回想。

幾秒後,佢驚恐咁瞪大雙眼。

我琴晚強吻咗張正楠!!!

呢個時候,電話響起。

一講曹操,曹操就到。打電話嚟嘅正正就係張正楠。

「喂……」潘子韻個腦有啲亂。

「你一陣兩點返嚟書店啦。」張正楠平靜咁交待,聲音並無異樣。

潘子韻望一望床頭個鐘,而家係差唔多一點。

「哦……」佢渾渾噩噩咁應咗一句。

下晝兩點,潘子韻準時咁出現喺書店門口。

喺書櫃前埋頭苦幹,唔知做緊咩嘅張正楠聞聲回頭:「嚟咗喇?你幫我喺倉攞幾本新書嚟吖。」

「哦。」

之後潘子韻就好似平時咁幫張正楠手。

直到放工返屋企,兩個人都冇提過前一晚發生嘅事。
腩哥
好睇!
張生番到屋企仲有0仔Derek要招呼…
腩啊
雖然你今日有文好叻豬,但你再咁樣慢慢拖,我地班讀者就真係冇咁好耐性追落去架啦
而家我連推post嘅力氣都冇了
諗住叫你收嗲
但下面就係新文
所以我決定催屎絲出文
咁冇骨氣嘅
冇文個陣咪有囉
車輪戰吧
完咗再通知你哋返嚟
支持
沒有文的一天,陰
中秋無文腩有約?
聽日下晝更
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞