遇人不淑——高傲女神搬起石頭砸自己隻腳嘅故事

991 回覆
92 Like 100 Dislike
咪更新咗 琴日更多咗篇喎
建議驗眼
你個名已經得罪咗佢喇
但31號未完我仲有大把時間
唔好等了大家 今晚冇
天生冇計
夜媽媽肚餓整個宵夜食食先
冇文的日子每日肥2kg
楠哥要畀多兩錢肉緊玩潘鳳
以後唔使咁好口

腩一定要日日反,身體才會好
今日見屎c好開心唔更文了
支持
有文未啊臭腩???
夜啲先
push
見你今晚有文更 幫你推推啦
樓主都好耐冇出文
寫緊
樓豬加油,推推
16.

雖然潘子韻返屋企之後熱血沸騰咁諗咗好多勾引張正楠嘅方法,但呢啲方法都暫時無用武之地。

因為第二日係星期日,潘子韻唔使返書店。

於是,為咗紓解工作壓力,同時亦為咗發洩心入面隱隱約約嘅嗰種酸溜溜嘅感覺,潘子韻去咗屋企附近嘅大型商場進行佢最鍾意嘅活動——shopping。

同平時一樣,佢最後滿載而歸。

其實潘子韻已經喺呢個商場行咗幾個鐘,但佢一啲都唔覺得攰。

平時嘅佢少少重嘢都唔想拎,但一到咗shopping嘅時候佢就變得力大無窮,幾多個袋都拎到。

Shopping果然係潘子韻嘅良藥。喺商場買完一堆衫、袋同化妝品之後,佢已經忘記咗琴晚因為嗰個女仔而生出嘅不快。

拎住自己睇中嘅嘢行去收銀嗰度,再將自己張卡一嘢碌落去嘅動作每次都令佢心跳加速,異常興奮。

潘子韻覺得呢種先係真正屬於佢嘅心動嘅感覺。

佢雀躍咁一邊行出商場,一邊用電話影低自己手上攞住嘅一大堆戰利品,然後post咗上ig炫耀一番。

踏出商場門口嘅時候,一股悶熱嘅風夾雜住喺馬路經過嘅車輛廢氣吹到潘子韻面上。

商場入面同街外嘅溫度簡直係一個天一個地。

不過,之前喺書店做嘢嘅日子實在過得太辛苦,折磨到潘子韻嘅神經都麻痹咗,佢呢刻竟然可以面不改容咁繼續行。

以前嘅佢應該會即刻喺心入面屌晒鬼咁。

呢個時候已經係黃昏時分。

天邊霞光漸現,為成條街鋪上咗淡淡嘅金色。

潘子韻再次攞出電話,將眼前嘅景色影低post ig story,諗住扮下文藝。

佢為應該要打咩caption而煩惱咗一陣。

潘子韻絞盡腦汁,最後終於都俾佢諗到。

「夕陽無限好,只是近黃昏……」

諗咁耐都淨係諗得出呢句,真係辛苦晒佢。

返屋企嘅時候,潘子韻喺走廊度見到張正楠。對方都係啱啱返到屋企,正喺度開緊門,手上拎住一個大袋。

聽到腳步聲,張正楠擰咗過嚟。見係潘子韻,佢揮咗揮手,算係打招呼。

潘子韻行過去,好奇咁想裝下張正楠個袋入面係咩嚟。

呢個時候,個袋好似自己有生命咁郁咗郁。

「!」正打算靠近嘅潘子韻嚇咗一跳,條件反射咁退後一步。

見佢咁大反應,張正楠忍唔住笑咗出嚟。

「狗嚟㗎。」佢講,語氣中有嘲笑之意。

「哦……新買——吖唔係,新領養㗎?」

「係我個friend喺街執到,佢搵唔到其他人養就俾咗我。」張正楠簡單咁解釋咗來龍去脈。

潘子韻好奇咁望入個袋,然後同入面嘅一小團黑色物體對視咗。

隻狗係黑色嘅唐狗嚟,好細隻,對眼圓碌碌,就好似兩粒提子咁。

佢好乖,見到陌生人都唔亂吠,只係安靜咁用一對水汪汪嘅眼睛望住潘子韻。

「成嚿炭咁。」潘子韻好唔客氣咁俾出佢嘅評價。

張正楠冇理佢,只係淡淡咁掃咗眼佢手上嗰一袋二袋戰利品。

「咁多閒錢去shopping?」就咁立下眼佢就已經見到當中好幾袋係名牌嚟,

話音剛落,潘子韻個身僵咗僵。

弊,唔記得咗自己當初係靠扮窮搏同情先有得返書店添。
唔好意思,女主角其實真係冇乜內涵😅
唔緊要 反正佢都只係負責畀人撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞