遇人不淑——高傲女神搬起石頭砸自己隻腳嘅故事

991 回覆
92 Like 100 Dislike
係唔係棄故呀 pussy
好少留言批評人
但真係未見過你啲咁大牌嘅所謂作者
隔離staycation故個作者都算出名,都會保持謙虛 接受意見,同埋更唔到都會上水交代返
人地positive reinforcement正評加更
你就淨係大啲讀者 負皮就棄故

利:認真撚
腩仔啲cm 全部都得負皮
其實我鳩噏
咪嘈
咁快就縮,垃圾腩
咪爆啦
其實個故就嚟完 唔會棄的
加油
我哋兩個拖更重症人喺度圍爐
腩快走,我cover你
果然係我老友
更文啦兩個柒頭

如果唔係
呢度咁多人屌到你哋兩個仆街
我哋兩個打十個 未驚過夠做埋嚟
利申:玩膠
不過我今日真係會寫
屌者愛也
都話咗你唔夠膽棄㗎啦 pussy
39.

「開門啦!我要落車呀。」潘子韻冇好氣咁講。

「答咗我問題先。」張正楠唔知做乜事,喺呢個時候竟然異常咁執着。

潘子韻知道自己而家點都係避不過㗎喇。

於是佢冇再堅持要落車,而係一直低頭望住自己嘅大髀,默不作聲。

見佢始終唔回應自己嘅問題,張正楠安靜咁望住佢。

潘子韻知道張正楠一直等緊佢講出答案。

其實張正楠表現得算明顯,佢平時唔會對呢啲嘢咁執著。

潘子韻好清楚對方係flirt緊自己。

佢知道自己呢刻應該要做嘅嘢係順勢承認自己呷緊醋,而唔係煞風景咁粒聲唔出。

但佢硬係講唔出口。

潘子韻維持低頭嘅姿勢,抿緊嘴唇。

一絲突如其來嘅委屈同茫然悄悄鑽入佢嘅心頭。

由相遇到而家,一直都係潘子韻費盡心思、厚面皮咁喺度溝張正楠。

而張正楠反應由一開始嘅抗拒,變到後來嘅默許,再到而家開始有回應。

睇落好似一切都往好嘅方向發展。

但潘子韻卻萌生退意。

喺今日之前,佢根本睇唔出張正楠對自己有意思,或者話,佢根本冇辦法相信張正楠鍾意自己。

佢真係鍾意我?我根本唔係佢鍾意嘅類型喎。

定係佢只係單純想flirt我?

佢真係對頭先嗰個女仔冇興趣咩?

短短幾秒間,潘子韻腦海裏已經閃過無數個亂七八糟嘅念頭。

一向自戀嘅佢,而家竟然開始變得患得患失。

狹窄嘅車廂內,兩個人都冇出聲。

呢陣尷尬嘅沉默最後被張正楠嘅電話鈴聲打斷咗。

他一邊聽電話,一邊若無其事咁解開車門鎖,然後望咗望潘子韻。

潘子韻即刻好似逃亡咁推開門落車。

自此之後,兩個人都冇再提起呢日嘅事。

呢件事彷彿就此揭過。

但係,潘子韻心知肚明自己已經冇辦法坦然面對張正楠。

每次同張正楠獨處嘅時候,佢總係尷尷尬尬咁,侷促不安。

而張正楠仍然表現到好似乜都唔知咁。

不過,每當潘子韻嘗試不動聲色咁往後退,佢總會咁啱得咁橋就踏前咗一步,令潘子韻失去逃走嘅機會。

一個走,一個追,佢哋兩個之間嘅氣氛變得好微妙。

唔係曖昧,但又有啲奇怪。

呢日放工之後,張正楠如常咁走向泊車嘅位置,準備揸車走。

潘子韻冇好似平時咁跟喺佢後面。

「我要去買啲嘢呀,你自己返去先啦。」佢指咗指書店不遠處嘅大型商場。

當然,呢個只係佢求其諗嘅一個藉口,以避免同張正楠一齊返屋企。

一坐上張正楠架車,佢總係會忍唔住胡思亂想。

聽到潘子韻嘅聲音,張正楠腳步一頓,但面色不變:「我都有啲嘢要買,一齊啦咁。」

講完之後,佢嘅腳步好自然咁轉咗個方向,行向商場嗰邊。

潘子韻冇諗到張正楠會無啦啦跟埋嚟。

佢若有所思咁企喺原地。

幾秒後,佢無奈咁嘆咗口氣,終於認輸跟咗上去。

佢都睇唔透張正楠到底係有意定冇心。
改死性?
比人認真咁屌一鑊之後即刻有文
大家幫幫手 一得閒就屌屌佢 咁就好快有文睇
發現我地平時對腩太好
之後要大大力屌先得
作者唔屌唔舒服
根本腩哥就係飛機杯,唔屌唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞