遇人不淑——高傲女神搬起石頭砸自己隻腳嘅故事

991 回覆
92 Like 100 Dislike
我冇成日食㗎!
唔好聽佢哋亂講!!!!!
但係有成晚食?
??????????
沒有
見到潘鳳俾人玩,好心涼
你黑心到
屌我終於知道喇 你條冚家產喺度扮新讀者!!!!
佢玩咁多仔
而家抵俾人玩返啦
腩對新讀者好好
仲諗住呢種待遇可以享受多幾日
對舊讀者就日日屌曬老母咁
屌你老母臭閪 你扮乜撚囉新讀者
*嘢
建議各位每隔一排就改名撚下月南
好鳩好玩的
呢個係對你成日走數嘅抗議行動
屌你老母臭閪
你收嗲啦屌你老母油尖旺金毛lin
15.

可能因為之前係咁俾張正楠剝削,潘子韻暫時冇乜想勾引對方嘅心思。

唞下先啦。佢諗。

有時都要喺適當嘅時候停手嘅。

於是,接住落嚟嘅一段時間,潘子韻一直都安分守己,真係當正自己係一個普通嘅書店員工咁。

不過為咗維護自己嘅形象,佢都係會每日化好妝先返工。

至於張正楠……

原本佢特登挑剔潘子韻做嘅嘢就係想對方知難而退。點知潘子韻竟然喺度做咗一段時間都唔走,仲幾幫得手。

重點係,潘子韻冇再做或者講曖昧嘢。

於是張正楠都放低咗要逼走人嘅心思,對潘子韻嘅要求都冇以前咁嚴格。

可能係接觸得我多之後又冇咗新鮮感掛。張正楠係咁樣解釋潘子韻突然收手嘅行為。

冇咗勾引同被勾引呢層關係後,而家兩個人變得和諧咗,一切都彷彿重回正軌。

等潘子韻再次挑起條筋,已經係半個月之後。

呢一晚,送走咗最後幾個客之後,潘子韻同張正楠打算一齊執埋啲手尾就放工。

因為係鄰居,關係又緩和咗,呢排張正楠會車埋潘子韻返屋企。

不過今日張正楠一早就講咗自己放工之後約咗人,叫潘子韻自己搭車返屋企。

本身潘子韻都冇諗咁多,直到佢同張正楠執執下嘢嘅時候聽到門口傳嚟嘅風鈴聲。

潘子韻正打算向入嚟嘅人解釋佢哋已經準備收舖。

「唔好意思呀,我哋已經——」佢一邊回頭一邊講,但當視線觸及對方嘅時候,佢嘅聲音戛然而止。

係之前喺書店門口接張正楠收工嗰個女仔。

呢刻咁近距離,潘子韻終於望清楚對方嘅外貌。

個女仔好白,仲白過潘子韻。佢嘅身型嬌小,矮潘子韻成個頭,但因為佢瘦,所以唔會變到好似個哈比人咁,反而顯得楚楚可憐。佢嘅面偏圓,雙眼大得嚟有神,水汪汪咁,好容易就激發到其他人嘅保護欲。

呢個女仔可以話係同潘子韻完全相反。

潘子韻內心警鈴大作。乜原來張正楠鍾意呢款㗎?!

但好快,佢又冷靜咗落嚟。

楚楚可憐又點啫,咪又係唔夠我靚。潘子韻對自己仍然係好自信。

呢個時候,張正楠都擰轉頭望向個女仔:「你坐喺梳化度等陣先吖,我好快就執完嘢㗎喇。」

好普通嘅一句說話,但潘子韻卻硬係覺得自己從中品嘗到一絲溫柔。

張正楠從來冇用過呢種語氣同佢講嘢。

關係緩和咗嗰陣,佢對潘子韻嘅語氣雖然有變得柔和,但都係好公事公辦,完全冇曖昧嘅感覺。

「好。」個女仔笑住答,然後就乖乖地行去梳化嗰邊坐低。

仲細咩,自己唔識過去等,係要人開口話俾你聽坐喺邊先識郁?潘子韻好不屑咁諗,忍住翻白眼嘅衝動。

坐好之後,個女仔抬頭同潘子韻對視咗。

隨即一陣只屬於兩個女人之間嘅暗湧浮現。

佢哋兩個嘅目光交集咗好一段時間,霹靂啪嘞咁火花四濺。

張正楠對此一無所知。

最後係潘子韻首先收回視線。

然後佢執好手上最後一本書,行去收銀位置後面攞袋。

「我執完喇,走先。」佢拋低一句之後就頭也不回咁離開。

路邊有一架的士經過,潘子韻連忙伸手攔截。

佢完全唔想留到最後,再望住另外嗰兩個人一齊走。

但咁唔代表佢會認輸。

一個𡃁妹啫。

上咗的士後嘅潘子韻雙眸有光芒閃爍着,內心有種熟悉嘅、熱血沸騰嘅感覺湧現。
竟然仲有文,唔反了
禾腩世一
唔會再信你
今日牙腩咁早
開戰了
開始有幻覺睇左男主角做張正腩
屌! 更新未吖?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞