遇人不淑——高傲女神搬起石頭砸自己隻腳嘅故事

991 回覆
92 Like 100 Dislike
最鐘意睇佢被人撚
佢啲錢邊度嚟
佢屋企人吖嘛
富二代
唉 live咗
好sad 屎絲離開咗我嘅甩稿小隊。。。

一起甩稿的約定 那樣清晰 打過勾的我相信~
冇幾耐之前先同我講終於體會到甩稿嘅快樂 而家。。。。
女人真係可以好絕
原來我哋嘅友情維持得廿四個鐘
你自己知點解啦
可唔可以快啲開始狠狠地砌條女
有排
呢啲女一定要砌到佢郁唔到
17.

潘子韻本身想開口解釋挽回一下,但張正楠卻若無其事咁擰返轉頭開門入屋,彷彿頭先只係隨口噏咁。

「聽日記得準時返工。」張正楠淡然咁拋下一句,然後就閂咗門。

見張正楠冇再追問,潘子韻鬆咗一口氣,但內心又有啲困惑。

佢究竟知唔知我呃佢呢?如果知嘅話,又點解要請我呢?

雖然覺得唔對路,但因為諗極都諗唔通,潘子韻好快就將呢件事拋諸腦後。

唔理喇,總之佢唔炒我就得啦!

不過,第二朝喺書店做清潔嘅時候,潘子韻後知後覺咁突然諗通咗。

佢係特登請我返嚟玩我。

已經俾人玩咗差唔多成個月嘅潘子韻終於都發現咗真相。

「幫我抹埋塊玻璃吖。」偏偏喺呢個時候,張正楠又開始唔客氣咁使喚佢。

平時潘子韻都會聽佢講去幫手。

但今次佢只係抿緊嘴唇,沉默咁企喺原地,冇理到張正楠。

「喂。」張正楠見佢冇反應,於是又再叫多次。

潘子韻呢刻嘅心情前所未有咁煩躁。

佢從未試過好似今次咁俾人玩到氹氹轉,仲要一直以嚟都好蠢咁以為自己成功呃到對方。

冇諗到俾人呃嗰個係佢自己。

呢個時候,佢又不自覺咁諗返起嗰個女仔。

潘子韻覺得自己好可笑。為咗溝仔自己攞苦嚟辛,但對方唔單止唔show自己,仲喺度玩佢,轉個頭就同返自己條女開開心心咁過。

諗到呢度,潘子韻怒火中燒,分唔清係被騙嘅憤怒定係單純妒忌。

佢一嘢掉低手上嘅抹布。

「我唔抹喇!」

張正楠窒咗窒。

佢當然唔知潘子韻內心諗緊咩啦,淨係覺得好莫名其妙。

於是佢疑惑咁望住潘子韻。

「你食錯藥呀?」

潘子韻望住佢反問:「好好玩呀?」

望住佢倔強嘅眼神,張正楠皺起眉頭。

潘子韻迎上佢嘅視線,眼中閃着憤怒嘅光芒:「你明知我當初話自己冇錢係講大話,唔拆穿我不特只,仲特登請我嚟玩我。呢個月你見住我忙到騰嚟騰去咁,實係覺得好好笑啦?」

張正楠聽完潘子韻咁講之後終於大概知道咗發生咩事。

佢嘅表情平靜:「一開始你話辛苦,我有提議叫你辭職㗎喎。」

見佢仲係一副事不關己嘅態度,潘子韻激到雙眼發紅。

佢都唔知自己當初究竟係發咩神經先至嚟呢度返工。

又唔好做,個老細又閪。

望到潘子韻泛紅嘅眼眸,張正楠扶咗扶額頭。

佢微微張開口,好似想再講啲咩咁,但最後都係冇出到聲。

然後佢聽到潘子韻氣憤嘅聲音傳嚟。

「得,咁我而家唔撈喇!」

講完之後,佢冇理張正楠係咩反應,擰轉身離開咗書店。
禾腩出文了 普天同慶
個個瞓晒?
走啦八婆
咪鬧禾個女
聽日冇文
而家先發現比人撚緊,智商堪輿
唔好對女主咁嚴格
唔止冇咩內涵 仲冇咩智力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞