Leveraged ETF 討論區 (40)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
日yen搞乜咁快見底
expect通賬見頂 唔洗再瘋狂加息 美元強勢結束
戰火蹂躪農地,烏克蘭人冒死重新耕作
https://www.cup.com.hk/2022/05/24/ukraine-agriculture-struggle/
大家供tqqq有冇set升到邊個位就放
定還是唔理價長揸起碼五至十年
還是種田適合⋯咳咳⋯
其實冇人敢講實美元見咗頂
月供Hold佢老味
6 月先正式縮表
美元應該仲有得升

本身NQ係行緊呢條大trend,喺0511跌出咗支持之後retest咗幾次唔成功,120變咗做阻力位,前日一掂就打哂打大交

咁依加轉咗行下面呢一條比較急嘅down trend,123係預期嘅大阻力
所以如果NQ 呢兩個禮拜上得翻125呢啲位(姐係唔玩呢條trend),代表買方力量比淡莊預期強好多,咁就一定要放一放好友上去呼吸先再落到
到時好淡爭持可以打多半年,玩慢熊,最難trade嗰隻

不過美市一向好快分勝負,要跌嘅話,挾一兩個禮拜就會到109呢啲位
沙特唔濟咪開頁岩油囉
冇咁易
唔係停咗就話開就開
就算開都要時間先追返到啲供應
仲有啲原因係怕民主黨當油商係condom
過幾年夠油用又搞佢鳩地
尋晚碎鈔機保持緘默
教我畫嘅師兄係教影線=雜音

一直以嚟都係咁畫
今晚睇FOMC Minutes,聽日睇GDP修正數據,星期五睇通脹數據
想學下你有冇網轉出呢啲calendar
點解你咁快揾到呢個schedule
investing com 個economic calendar唔齊
有時佢冇寫但fed member就彈出黎鳩噏
Calendar
https://www.federalreserve.gov/newsevents/calendar.htm
剔哂佢之後㩒submit ,就睇聯儲局啲人講嘢同FOMC Meeting

至於經濟數據我睇嘅indicators唔多,嚟嚟去去都係通脹、GDP、就業,所以都無用calendar,直接去官方網站睇
感謝 bookmark左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞