Leveraged ETF 討論區 (40)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
QQC QQD都算既 不過睇落完全冇人候
都得架
不過咁樣好似調節唔到protective put佔比?
例如用0.5% put = 買幾多DITM call 用1%呢?
我本身無乜物慾又無話要買樓
舊錢放係度都唔知做乜春
諗諗下不如all in 美帝搏提早退休
20-30年後就算退唔到休可以打風流工都夠了
其實你今日份糧係包埋你退休洗費,你推緊落美帝嘅錢其實係你份退休金嚟,計清楚數唔好推過龍
大家都係討論姐,唔係討論就等於傳教嘅
人人都唔關其他人撚事嘅,上得唻就係大家傾下計嘈下交姐
互拋得論點,即係大家都有心傾下TA本身work唔work(唔specify邊個方法,所以你見都冇人問你),心情靚又啱傾咪繼續傾下,唔啱傾咪隨時熄登,網上世界呢啲嘢好閑嘅姐
1. 就算長債真係去到5%(我諗somewhat合理?睇到好淡嘅巴打都係睇呢個數),TMF都係再跌一半,跟係高位跌80%左右。TQQQ當跌到08咁,都係跌95%,計計埋埋成個portfolio當跌90%,都係2000年同級。當然係蝕左好多,咁可唔可以接受?應該要接受,因為一開始就話有機會係咁。
而且我個人仲會keep住供,回血更快。

2.6.7. 講咗咁多,咪就係再次印證咗,你最初嘅邏輯「如果人所共知係得,又有track record嘅,一早已經畀人買高晒啦,唔會再有得大賺」係唔成立,有好多你呢個po都解釋咗嘅走盞位囉。我都係想論證呢樣嘢姐。
而且6/4遠遠未到人所共知係work,都唔使出面開po投票,淨係問呢個po,都已經好多人開始質疑啦
咁係唔係呢個方法又變返work
今晚是咪又可以期待YINN發功
大佬日日發功點加沽啊
而家變永續半封城好尷尬 本來諗住解封會有剌激措施
而家焗住一路封一路鬆(而且冇效果)
我上次加係17/5大升果日
我都係,而且係果日高位加
可惜雞仔注

琴日Snapchat因為宏觀環境惡化下調2022 Q2業績指引,引起對廣告收入下降的擔憂,所以Google、FB、Pinterest都跌
今次長債比人狂沽係日本果面咁做
睇完依堆留言 發現自己都幾進取
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞