其實係咪好多女仔做人女朋友都係咁?(強行讀心術?)

641 回覆
1701 Like 74 Dislike
喺性方面佢特別滿足你?
你同佢唔適合
大家需要嘅嘢唔同 完。

小事化大
明明好小既事都可以講餐死 同你形成對立面搵交嗌
但理性諗,係無興趣就無興趣
調返轉諗,你自己無興趣既,但都肯陪男朋友踢波,但去到佢話你唔係真心鍾意,發你脾氣,你會點?
似有精神病
I know that feel 呀
買野比我又要簡佢鐘意嘅
我唔想要有公仔嘅野佢又要買
我唔用佢又問
我話唔想要佢又話送都唔要

比我嘅生日禮物只係用佢錢買佢鐘意嘅野比我
平時咩節又要過
雖然唔送野比佢都得
但都會問

一唔小心話佢煩又開始一哭二鬧三上吊
講得好,其實會小事化大好大程度上係表達方式有問題,本身好小事/誤會,如果修飾下控制下情緒再講出嚟就可以和氣解決到件事

無奈地男朋友講野好直,最近話我無能、懶閪、話我係一個cancer⋯⋯激到我扎扎跳
如果係佢講完陪我去xxxx之後隔幾個鐘又話都係唔得呢
次次佢約我我都一定話得 就算臨時有其他人約我都覺得約好左另一半 所以都會推左其他人嘅約
起初我都有約下佢 但好多時都係約好左轉個頭又話唔得 搞到我都心灰意冷 唔鬼想約
雖然佢話就話有佢嘅理由 但下下都係臨時先被飛機個感覺都幾不被尊重下
有時都諗自己會唔會太唔成熟 好似對方陪唔到自己就有啲脾氣 但諗諗下我又覺得個問題係在於飛機嗰到
佢送啲野我唔想要
如果我無表現到好開心
佢又會係到頹鳩

心諗想我點
佢問你唔舒服唔出好無 答完好
可以提多一個建議
例如抖夠傾個FaceTime之類 咩都好
好濕碎都得 去顯示你看待呢件事真係一件事

佢應該無諗過要你估/一定要見
佢聽完你咁答 可能真係覺得你有啲無心裝載
Ex 同樓主有九成似
好多Ching 形容話操控性人格,受過好大創傷,永遠只可以聽佢話,唔可以反駁都同我心中嘅形容一模一樣

同佢一齊唔開心好大壓力,一嘗試同佢講,佢就會diu我點解要同佢講道理,女人唔可以聽道理而同佢講我嘅心情呢,就會比佢diu,作為男朋友就梗係要遷就女朋友啦!所以真係好Q大壓力,連抱怨一下都唔比
成熟就唔會咁
當自己係世界中心
識溝通識理解人 唔會要人估估下
先係成熟嘅表現
真係會 好撚慘
咁真係唔想要啊麻
冇撚有錯
真係睇韓劇睇撚壞左個腦
同樓主情況一樣,以為自己開緊po,好似做極都唔夠好咁,成日話唔夠愛佢,明明已經為佢改咗好多,依家次次約fd都要驚一餐
小弟都係
初戀唔捨得分手,最後先知原來憂鬱左好耐自己唔知
其實早啲分手對大家都好,如果佢真係愛你嘅話,可能佢會改到
如果知道我哋唔講係唔明
可唔可以講出嚟話比我哋知?

其實估下估下好攰架
講出嚟好難咩
非常同意
呢啲女人真係好撚自私
不過樓主都係渣
千其唔好道歉認衰仔添啊
男人俾啲威嚴尊嚴好唔好
其實你自己都唔算好愛佢
或者係一開始好愛 但大家唔理解大家之後都磨蝕左令你唔再愛佢
其實佢需要嘅係感覺到被愛同在乎 唔係一件事上面嘅對與錯
好似你話病左 呢個係事實
但佢需要感覺到你在乎佢 都係事實
個重點未必係個行動 而係對方感唔感覺到你愛同在乎
「如果你講句 bb我今日真係好攰 我都好掛住你 不如我第二日早啲搵你?我今日想休息下」
我估佢會明白 而你亦可以喺屋企休息 係雙贏

多啲從對方角度你會知道多啲佢需要
不過 當你覺得太攰 亦代表你對佢嘅愛 可能因為大家不理解 你磨蝕左 又或者你理解之後 佢都唔係你想要嘅女朋友

簡單一句 就係唔夾就分 對大家都好
如果愛佢並唔係忍 係嘗試理解佢 而唔單單分析件事對錯 咁你地先會行得遠
我呀媽就係咁嘅人
佢心入面預左你做嘅野 你唔做 佢就會發脾氣同assume你係某個心態
E.g. 佢整左野食>因為飽所以唔食>你唔中意呀媽>姐係搞對抗
我都唔知呢種控制係邊度黎 總之佢就係咁嘅人

不過我成日覺得簡得呢d對象都係自己攞黎
我身邊好多男仔朋友成日呻女朋友點點點
但我完全唔明點解咁有問題一開始又要簡
明明成個世界有咁多正常d嘅女仔
通常我觀察到個情況係咁嘅:
1. 女仔吸引力好大
姐係靚/身材正etc 男仔唔捨得放手
咁呢種情況就要食得鹹魚抵得渴 大多數靚女都慣咗俾人優待 你係要就佢㗎啦

2.男仔都有問題
就好似我老竇咁 佢都唔係易頂嘅人 所以先同我阿媽咁夾
以為自己開post ,同樓主同一情況,我已經磨滅哂啲耐性。
放棄掙扎既我默默推po等佢上熱門
share都唔敢
咁如果咁樣發脾氣就一定係唔岩架啦 都冇野好討論
你女朋友最鐘意就係改變你 平時氹住你 尤其性方面相當滿足你啦 當你陷入去你必須要主動搵佢既節奏時 你就要承受佢平時無理取鬧嘅性格 有時明知自己係錯嗰個 佢會千萬百計咁改寫你嘅價值觀 有時明知嘈交大家都會辛苦
但後尾佢發覺就算佢錯都好 你最終都係肯屈服講氹佢
咁先可以證明到你真係愛佢
加上佢知道現代男人想搵女朋友係難過(慢過)佢去再搵男朋友 分手或者再溝仔對佢來講似係食生菜 對大部份男人來講就相反
所以女人真係好古惑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞