其實係咪好多女仔做人女朋友都係咁?(強行讀心術?)

641 回覆
1701 Like 74 Dislike
唔識體諒人嘅女人
幾靚都係嘥鳩氣
我係你就搵過件算
兩點;1)你都講出佢性格令佢無朋友,而你重努力遷就,咁即係加劇佢呢個性格取向。
2)愛得咁委屈同疲倦已唔係愛,有乜理由/優點令你繼續?你講過已拍過好幾次拖都大約知道兩人相處應點互相尊重,但你重繼續嘅誘因係?e.g.佢外在起啱你口味?你有痛腳係佢手唔夠膽分?佢家墇好正會係「逆金龜」?
有d女人廿到尾 30都係咁
唔關事
同埋呢d女 多數冇波

大波妹(D以上)一般都冇咩所謂 隨和D
事但啦
振夫綱啦
大大聲話佢臭雞!臭女人!

講笑
我覺得係係兩個人價值觀唔同
只能夠磨合
一開始你太慣認死狗俾佢覺得你之後都會繼續係咁
已經有落差
如果之後再發生咁嘅事我覺得要好認真好認真咁同佢講
認真到佢覺得你係想講分手嗰隻
條女先會feel到出事

唔係嘅話你遲早爆煲,一係冷戰一係爆佢一鑊甘
Lm
其實你依家同呢位現任一齊自己都好有壓力啦

如果你同佢認真講完可唔可以唔好咁樣諗你,諗得簡單啲單刀直入唔好咁複雜之後佢都係打回原形死性不改嘅話,勉強無幸福,大家都辛苦

簡單講就係你唔可以接受佢咁亂諗嘢
明明你都係有嗰句講嗰句

無錯,一段男女關係係需要磨合,但唔係只係單方面你去配合佢。咩都就曬佢聽曬佢講,咁原本嘅你仲剩低幾多。去造另一個唔係真嘅你而唔表露自己係件好壓抑嘅事。

利伸我前任都係你現任嘅情況。會鑽牛角尖有好多內心戲搞到雙方都好辛苦。最記得嘅經歷係佢唔開心,我話我過嚟揾你,佢答唔洗,想自己靜下。轉個撚頭問我你上左車未,我心諗上咩車,佢答我你真係唔過嚟揾我架?
我心入面屌撚左佢祖宗十八代
跟住死死氣話咁我依家岀嚟啦,好快到
佢答返我,唔洗啦,要講到岀口就無意思

所以做人簡單啲,有嗰句講嗰句,你舒服人哋都舒服啦
如果真係持續係咁,分手啦
有時為左屌個靚閪 都要頂, 到一日頂唔到咪中出即飛
所謂愛情本身就係幻覺黎
愛情既喜悅其實都係由幻想 理想化 所增幅出黎
你條女唔諗通呢樣野都係冇用

或者佢明白你同佢心目中有落差
只係用呢種方法 想你變成佢心目中既形象
咁都幾正常
不過如果佢或者你覺得接受唔到 我諗最後都係散
因為咁樣會維持唔到愛情呢一個幻象
而家傷心屌臭西
啲女人 唔屌唔鬆化嫁
建議樓主唔洗點理條女 咩讀心術
佢每次咁做 格硬屌撚死佢 就得

咩叫唔好同佢拗?
你要記住 佢一講呢句 你就可以屌撚番佢
明明依家係佢同你拗
係佢冇野搵野黎講
係佢發脾四

佢聽完唔高興 都冇計 最多搵機會呵番
但係如果佢份人係咁既樣
係要聽下呢啲先會聽話

佢惡既 你要惡過佢 最多咪呵番
但係要比佢知
係佢有問題
係佢搵交嘈
慢慢佢就唔敢講咁多廢話

不過你都要改善下溝通技巧 落多啲嘴頭 唔好等佢覺得條仔唔鐘意自己
Take care bro
唔係話女朋友啱,純粹分析
好多女人係情感主導,有時就算係同一句嘢你有冇表達到適當嘅情緒都好緊要,女人係靠呢啲微細線索去判斷情況,唔似男人咁直接理解字面
例如好似如果答「好啊」聽落好似可以放你一馬唔使出街咁,但「好啦😔」就好似你覺得好可惜冇得出街咁
有時候加多啲emoji或者講句嘢強調多啲語氣去表達情感都會令到成個feel唔同晒,減少好多誤會
「咁你就唔好再同我拗啦」呢句我都經歷過無數次 每次都話我搵藉口合理化自己搞到佢好攰 好辛苦
一句講晒 做好啲自己 留意番溝通
但係佢發起脾四上黎 太過份就屌柒佢
最多屌完呵番 但係唔可以就晒佢
你要諗下如果佢唔肯改,你又習慣唔到既話,你係咪可以忍耐到一世?

如果真係有打算結婚,建議先去做婚前輔導,由一個客觀又有經驗既人去疏導下你地相處上既問題。
睇落女朋友好似絕對唔會認輸一定要贏咁 即係永遠要另一半退讓 而你就係開始覺得攰 其實如果唔真係攤出嚟講 都唔會堅持到幾耐
全部女人都係咁L樣啦,屌
唔明點解要氹
你有做錯咩
試下同佢講分開一陣,立刻一招收佢皮。

條女冇朋友,姐係冇左你就會冇左成個世界啦,咁佢理應要處於劣勢至係架喎。你分佢手佢即刻跪係度求你唔好走tim 呀

有d 人唔見棺材唔流眼淚架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞