其實係咪好多女仔做人女朋友都係咁?(強行讀心術?)

641 回覆
1701 Like 74 Dislike
性格係咁就係咁
好難改
只有next
但女人(港女)的性格大多數都係咁
所以單身先係世一
多謝絲打咁有心覆,講瞓都講咗咁耐仲未瞓到。辛苦哂。

我都真係一度有懷疑自己係咪都有啲情緒病

我擔心過一陣

好在自己份人較多時候都偏樂天派?同埋都係啲鋼鐵直男 無諗咁多嘢
agger
自己揀個公主病
無諗咁多野唔代表處理左你積落啲負能量同壓力喎

要搵位排解下佢啊
聽朝仲要扮high教小朋友,但訓唔撚著
你痛夠就會放手
咁巴打你而家一路都冇拍拖?
咁就衰啦
你同佢講分手佢更加冇安全感
我諗佢應該成日亂諗嘢
係咪唔夠鐘意佢所以講分手
係咪隨時都可以唔要我
佢咁容易就講分手其實我都唔重要

我諗你要建立翻佢個安全感應該都要花好大努力
藥力漸過先知道 我每日捱一刀
凌遲或者施暴 不比愛情恐怖
縱壞晒條女
唔好放條女出嚟害人
樓主 你已經做得好好㗎啦
大家未達成共識啫 仲需要時間磨合

或者可以嘗試轉用啲易接受嘅字眼
態度溫柔啲 唔好比佢覺得你怪緊佢

可能出街咁
唔好講「陪」講「同」「一齊」
我可以陪你行街 = 我其實唔撚想
比佢感覺可能好似逼緊你同佢出街咁

轉個講法 我想同你一齊行街呀
咁佢聽落又舒服啲 你又唔使比佢話

拍拖溝通磨合 離不開語言藝術
唔係叫你呃佢 唔係叫你做個虛假的人
而係有時有啲字眼唔同講法
對於易亂諗嘅人會有唔同意思
改唔到架
嗰排佢做咗好多嘢去挽留呢段關係
我個陣講完分手個排根本完全唔想出街
但係俾佢打動左,就當普通朋友咁出街
但見佢都好依賴我同需要我,我當然仲有感覺就再一齊返

之後我keep住都好錫佢,佢而家比開頭已經好咗好多
我標題講嗰啲已經係改善咗嘅情況
好難啦 拍拖兩個人事 自己諗得通嘅都唔會咁情緒化要人氹 我諗如果咁簡單樓豬都唔洗咁苦惱
講就講話安全感責任源自自己但又有幾多人可以諗得咁通透

同埋我自己覺得佢個安全感應該會慢慢因為樓豬做嘅事而去增加/減少

畢竟佢個不安感應該係源自於樓豬平時嘅行為
老實講如果佢覺得樓豬係一百分男友應該都唔會冇安全感
呢啲女唔真正分手都唔會改
佢係咪唔想你「扮想」去「陪」佢做一樣野?
佢可能唔係想你陪佢 係想你照直講你唔舒服唔想出街 唔係好想行呢座山
例如佢對於呢個地方期望值10分,佢想搵一個地方大家都係10分,而唔係你得6,7分但係扮10分?
我諗佢都好愛你所以先會咁挽留你
但無奈嘅係我諗佢見唔到你/冇你陪伴嘅情況下佢應該係會成日亂諗嘢
因為你講分手對佢黎講真係打擊好大
試問深愛嘅人無啦啦話要離開你 諗下都會驚啦

其實你女朋友點解會咁悔氣係因為想你氹多啲佢同做多啲實質嘅行為去表現你好重視佢 唔會輕易離開佢
佢啲咁悔氣嘅說話都係想你比個保證佢

你係真係慢慢建立返個關係嘅我諗佢都唔會再keep住呢啲悔氣行為嘅
未訓入黎睇依個post,睇完覺得自己中哂槍
你女朋友大概幾歲
啲諗法真係好似我以前咁
當樓主唔想分手嘅時候
要改變就係樓主一個人

本來拍拖都唔會真係可以達到100%平衡位
總有一個愛佢多啲

無辦法
睇下邊個為對方改變
如果keep住係咁就自然會分手
下場通常都會咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞