其實係咪好多女仔做人女朋友都係咁?(強行讀心術?)

641 回覆
1701 Like 74 Dislike
佢係好典型要人寵嘅女仔,
唔成熟,自我中心同用感覺行先嘅人,
俗稱公主病。

性格係咁,其實真係好難搞,
冇意見俾到你,
有都係得一個,
不過你唔會想聽。
好多女人都係咁
口是心非
點解佢問你喺屋企休息下唔好出嚟,但唔直接同你講想陪
因為佢一方面又真係覺得你需要休息,但仲叫你出嚟陪佢好似好衰
但另一方面佢又想你陪佢,因為你應承咗佢,而且佢心入面更偏向你陪佢
所以你答 好啦 佢其實好失望 因為佢更期望你會照陪佢
我自己都係女人所以都明明地樓主女友心態
不過可能我男友比我更女人
所以我同佢角色掉轉哂
同樓主一樣要估佢想點,會唔會嬲
不過可能我係女人所以都知佢口講一套,心又另一套
真係唔知可以點改變你女友
可能真係要一物治一物
「佢會唔會係鍾意佢心目中所塑造嘅你,而唔係真正嘅你」

講得好啱,
好多女仔都係咁,
要個童話世界,
就安排男朋友做主角,
做呢種男朋友會好大壓力。
巴打太後生。

你試吓唔好將條女攞得咁高,你自己都係人,
係獨立個體,咩都就晒條女,
一嚟你做得唔到位條女嫌呢樣嫌嗰樣,
二嚟委屈埋自己。你應該揾朋友充下電,
你就自己接埋,咁都好嘅,快啲頂唔住,
屈病自己或者段關係劃上句號。

另外你同細路女講道理,仲要發梗脾氣講道理。
你唔單止唔會贏,你仲要完事後再氹尻埋佢老母。
你唔放手,一直遷就,佢只會變本加厲。
公主育成計劃,你自己挖梗坑比自己。
不過局中人又好難清醒,你都係繼續受吓先啦。
其實我真係唔太明女人點解可以咁撚煩
依啲係咪女人通病嚟?
當然我討論既係比較唔成熟既女人
佢地唔單止行動 好多時連對白都一模一樣

齋睇樓主個po我直情覺得你溝咗我個ex
佢係唔陪你出去,或者出到去黑晒面咁定點先?
又或者你問吓自己,你其實係想要一個玩伴定係要一個男朋友?
唔係個個男仔都鍾意周圍去,調返轉咁諗,你又有冇重視過你男朋友?
但係如果樓主本身自己本身未夠成熟,來來去去都係只會吸引到唔成熟嘅女朋友

所以要upgrade身邊嘅人,你首先要諗方法upgrade自己。冇捷徑
講得幾好
真 我都好唔鐘意男朋友講「陪你去/做…」
好似好難為佢咁 我成日都會因為咁而自己唔開心
最後仲搞到唔係好想去咁
不過日子耐咗
我發現
佢次次話陪我都真係麻麻地同我去呢度嗰度玩
不過次次出完街 大家都開心都enjoy 佢又唔怨
咁咪夠囉 我約佢出街都係想大家放鬆吓啫
不過講緊我真係用咗好多時間先識得咁諗 真係要啲時間成長同埋學做一個成熟嘅女朋友
下,如果我男朋友即使唔係話好想去一個地方,但因為我想去而特登陪我去,我會覺得好開心
覺得係諗野角度既問題,男朋友又好女朋友又好,都應該要識從對方角度去睇🤔
你哋係唔係一齊冇耐?其實好似好多人一開始對段關係嘅期待值太高(不過通病黎),
但我覺得好重要既係要去諗下對方嘅根本性格係點,
假設係對方本身係好宅既人,但都肯同你周圍去,
咁其實對對方黎講已經係好大嘅進步,無論男好女好都可以多啲試下咁諗
不過你女朋友係似安全感唔夠,亦都對你投放好多感情,所以好怕你對佢既感情冇佢對你咁多,
我曾經都係你女朋友呢個角色,
試吓溝通多啲,表達多啲愛意啦
咦,咁可能有得救喎,
你女朋友咁緊你,
你試吓做狠啲,
對佢唔好咁好,
冷淡少少,
等佢知驚,
你要話俾佢知你係主佢係僕,
咁佢有機會變。

佢都今時今日都係咁,
我估因為你成日就佢,
對佢唔夠狠,佢就係咁食住你,
進入呢個loop。
會唔會係男嘅會覺得香港冇嘢好去玩
同埋好多男人唔太鍾意出街
(我自己就係咁)
但女朋友開到聲我都會出街
會唔會佢見你唔雀躍佢覺得失敗/嘥你時間/被拒絕嘅感覺
如果你有心情氹佢咪話咩同佢一齊行都好開心之類
不過佢嬲嘅話自己都冇咩心情氹
病撚左都仲要氹條女
攰撚過返工
條囡性格咁鳩屎嘅(唔識表講自己想點
應該係想聽樓主講「唔好咁樣話我啦,我好愛你㗎

樓主,你嘗試佢理解 預期答案
倒不如拎出你最大嘅溫柔同愛 同佢講
嬲還嬲~
叫佢咪唔好意思人家一齊得 有咩需求都可以試下提

清晰咗,男朋友做得啱唔啱,先有得磨合
如果唔講 樓主日日玩freestyle

樓主,你唔洗一定要搵成熟
但係一定要搵返個「正向型戀人」
就算性格鳩屎,起碼識扭計 痴住你要你氹
以為個po係半年前既我打 exactly一樣 已脱苦海
拍拖都要玩心計,講埋邊個食住邊個~

支持樓主永結同心,唔好放出黎。
唔係講笑
但反而我遇到啲仔好多都同我性轉左
佢地exact7ly好似班女咁
明明心中有答案要我估
屌你老母 我係你肚裏面條蟲咩
我話無所謂係真係無所謂!
唔撚係班女話既無所謂呀屌你
其實一句講曬,你同女朋友都唔夾
你係中意留係屋企既,就搵個宅女做女朋友先得格
或者你要預設左,佢無啦啦比個idea你問你好唔好,你就跟番佢既作風黎諗,即係問得都係想先會問,咁你就要扮到都想好耐
為左屌閪,忍下啦
做多幾年人,拍多幾次拖
分手收場
會改變

自己回頭看,佢愛條仔 條仔都愛佢
點解會搞成咁
點解愛護、包容自己 嘅人唔願意再努力喇…

想人地著緊自己嘅話..
咁點解自己把口講出嚟嘅嘢 又會咁多鋒芒

消磨曬啲愛啊!!走曬啊!!
會清醒
我覺得你應該企硬
唔想出 就唔好出
佢點嬲點發脾氣都唔好出
就算你病住咁出都唔會乎合佢期望,又辛苦自己
倒不如到你真心想出街果時先約
just follow your heart
人始終係兩個獨立個體
一定要比佢知道你有你想法
冇辦法,邊個想,
鬼叫樓主女朋友有呢種性格,
係要諗吓計解決㗎啦。
你咁就條女遲早變第二個莎比亞
你唔識拍拖 完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞