其實係咪好多女仔做人女朋友都係咁?(強行讀心術?)

641 回覆
1701 Like 74 Dislike
好惡頂, 好彩自己條女完全唔係啲咁既人
諗返以往一齊過既好似都唔係呢類人
講多句姐唔洗欠左既
咁係你做唔盡

你要去到衰仔都唔認 佢再嘈就冷處理佢 俾佢知再玩就等分手
就係無教育家教,佢父母好可能從細就曬佢,圍住佢轉,令佢根本無去遷就/響他人角度諗野嘅經驗,自然就自我中心。
白痴仔
比較穩定嘅情況係我打機佢就睇下劇咁
我玩開戰略遊戲 無乜女仔會陪
但我又唔鐘意睇劇同電影
我哋得閒就會大家放底手頭嘅野攬下咁

我覺得最大嘅問題係
佢想我真心鐘意佢做嘅野
例如 真心想同佢睇劇咁
但我真係唔鐘意 有時會唔專心
一唔專心就會比佢話
咩星座
係咪天蠍
「佢會唔會係鍾意佢心目中所塑造嘅你,而唔係真正嘅你」
唔係話呢句唔啱,而係有D女人係比呢句更麻煩,一係佢地準則係每個時候都唔同,一時要你MAN,但係一時要你細心,一時又要你唔計較。一係就佢自己都唔知自己想點,一味話憑感覺,其實都係女人比自己的藉口,所以BRO,如果想過新的人生,就MOVE ON,會痛,但係之後你會好開心自己可以離開呢個經驗。

不過都係句,自己決定,無論係走定繼續,唔好懶人
巴打,將圖明明係一個簡體字都冇
然後入面開心個關字都係繁體,
點解你要話我係支那人
最撚憎啲口是心非嘅女人,曲解男諗法更加係死罪

前度都係咁,唯一答案真係分手
人係要有壓力先會改變/進步,而家睇落你都俾唔到咩壓力佢,咁你自己一係硬食一係分手
好多人都focus 左係樓主答錯左女友留係屋企休息嗰個問題咁樓主又真係蠢左少少(小弟都一樣)

小弟以前個ex 都係咁,覺得日日都好似考緊公開試中文閱讀理解填充題咁明明你知條問題問緊咩,但你都係好容易就答唔中標準答案

就算樓主今次答中左,下次下下次呢?你填充題都唔會永遠滿分啦

我以前就係日日答填充題,日日都好似玩踩地雷咁,大約每個星期都會答錯一次,次次都話要分手,心諗如果真係愛,點解要鬧分手仲記得辛苦返工,傾係黨鐵月台就係係度諗今次點氹返佢,夜晚一邊ot,一邊plan 點先可以令佢unblock 我

分手嗰陣我都有問過佢,知唔知成日情緒勒索我
佢就話知道,不過我就係咁架啦

其實去到呢一步,只有兩個選擇,一係分手,一係佢改,你可能會問點解唔可以自己改去遷就佢,因為小弟就係人版以前日日低聲下氣不停氹,但次次都要氹幾個鐘至幾日不等,慢慢你會發現自己已經唔再係以前嘅自己,開始變得膽小怕事,淨係識順從,以前有少少陽光嘅自己,其實已經開始憂鬱

如果佢真係中意你嘅,又點會要你變成咁啊
Ex 以前都講過,佢應該唔係咁愛我,可能其他女仔唔係咁,佢講得好啱,其實嗰陣時就應該分手

所以我建議樓主分手,因為呢種人,會以鬧分手來操控你,你越唔捨得,佢就越有能力控制你呢種人,唔到真正分手都唔會改,小弟我等左三年,以為佢會改,但換來嘅只有變本加厲
本身理解對方都唔容易
尤其人都會隨時間改變
溝通係重要
但相處時間一長
因為咩事而溝通都會變成一個議題
例: 都一齊左咁耐,點解一件咁嘅事都要講咁耐

期望值係要管理
但如果其中一方開始奢望想100%了解對方
已經係失敗嘅開始
因為你會一次又一次被現實打倒
好似上面果兩個,"想一齊揾件10分嘅事去做"呢個想法其實個男應該完全跟唔到
但係咪跟唔到就等於唔夠愛你呢?

其實同一個人幾親密你內心都可能係孤獨
最好大方接受左佢
大家都只係凡人唔係讀心機
最愛你嘅人只係想陪你一齊行最長嘅一段路
沿途有互相照顧補足已經好夠
唔好奢望進入另一半條path
再期望用一模一樣嘅節奏去行
最好係自己負責行返自己條path
另一半要有愛有責任但始終唔係你本人
簡單講就係唔好鑽牛角尖
更加唔好抱不必要幻想

利申10年感情已結婚
依個唔想思想問題,係智力
絲打角度答你
其實純粹係怕好似迫緊自己男朋友陪自己做啲佢都唔想做嘅嘢
希望你都係同自己一樣咁想 先去一齊做
就算你話你唔係完全唔想 但6/7分其實都只係麻麻地想 某部分女仔就會覺得唔好意思 好似勉強緊你咁
唔係會諗到男朋友唔係話好想去都陪自己去好好呀咁樣
所以先會咁
因為我發覺我都係咁
係你條女弱智啫
本身約咗你但你飛機(咩原因都好)嘅話唔開心就梗㗎喇,但係你病嘅話都冇計㗎,嬲咩啫
強烈建議你 next, 長痛不如短痛
唔好諗係邊個錯,直接分手算,如果你唔分手但又講連登打咁大段文嘅話,咁你女朋友都叫話你話得啱,你口不對心。
咁都頂得順,佢一定好靚
呢種人自我中心 只係會從自己角度諗
為呢種人搞到自己抑鬱,完全唔值得。

到佢識到個佢睇得上眼嘅男性“朋友”,就好快會搵藉口飛埋你同佢一齊。
但唔多覺樓主係開心
睇佢用既字眼,樓主係覺得「果樣野我本身已經6分想去,我都陪左你去啦,仲想我點?仲要我扮哂enjoy咁去啊?」
其實好多野都係因為女仔無自信 所以先會咁
樓主要好好同佢傾下
其實下下乜都tum 條女又點會自己反省 只會慢慢越黎越唔尊重你
你無講因為你唔記得
佢無講但佢記得
唔講因為見你唔記得
自己講先就覺得委屈不被愛

佢極重視節日
你唔記得紀念日=唔愛佢
佢所有行為都係指控你唔愛佢
必須糾正佢大家個腦唔一樣
一樣嘅試話你一早記得講
再用實例證明你唔重視節日
例如你連自己生日都唔多重視

同時提醒佢你其他愛佢嘅具體行為
人人重視嘅嘢同表達愛嘅方式唔同
成啲女人咁打咁多字呻呢樣果樣又唔分手
自己攞嚟
佢只係講個例子 表達緊個point係個男仔好似無諗過女方嘅感受 / 真正鐘意嘅拍拖活動 所以出街呢樣野只係一個例子 唔係講緊你都係咁 我懷疑你係唔係我男朋友 諗野模式咁似嘅!
令我唔開心一律冷戰然後分手

做男人定女人都唔可以對伴侶禁卑微
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞