其實係咪好多女仔做人女朋友都係咁?(強行讀心術?)

641 回覆
1701 Like 74 Dislike
你係有d料
我屌親d女,結果要自己tup動番
但又咁喎
如果明知個女朋友鍾意出去玩
咁偶爾出下街又係咪咁難先?
呢啲嘢睇你識唔識做姐
咪係
講到樓主因為頭痛所以放飛機咁
人地本身都無約嘅
自己想見就一定要見㗎咩
唔舒服仲要氹氹氹,又要咩語言安撫
講真如果自己M 痛梗都無咁多心思氹男朋友啦
做人多D 同理心好無
感同身受
仆街了
咁你咪直接返屋企訓囉

而我又搵其他人陪我做果件事
唔洗乜野陪黎陪去
女性朋友都要氹?
其實想感建分
但如果樓主真係唔想分手想磨合嘅話
或者可以留意下呢啲位

1) 你覺得自己表達咗,但可能表達方式令女仔亂諗/感受到嘅唔一樣

例如: 你頭痛唔想出去,可以直接講你唔舒服所以唔想出。直接交代原因,扼殺女仔亂諗嘅機會。(如果佢仲係要搵野拗,咁就感建分啦)

2) 適當時候交下戲

例如: 女朋友想去某個你無興趣嘅地方,你以為佢想你陪佢去,實際上佢係想你(扮到)好有興趣而一齊去。(如果你覺得要做戲好攰,咁都係感建分)

舉個例子,有次我去睇演唱會,男朋友話陪我睇。但佢完全無聽過果位歌手嘅歌,我本身怕佢去睇會悶叫佢唔洗陪。結果佢就搵咗前幾場演唱會嘅歌單,聽哂上面啲歌,話而家知道哂啲歌到時就唔會悶。結果演唱會當日佢仲尖叫得大聲過我 其實我知佢未必真係咁鐘意,但佢做到咁(aka交戲交到咁),我好滿足好開心。

重點係「你要表現得好投入」,而唔係陪咗女仔去,然後喺隔離面無表情就叫陪 ←打完呢句出嚟都覺得好癲,但好似大部分女仔就係咁癲

感情係雙向,維繫感情從來都唔係單方面嘅事,最重要係同對方溝通(記得係心平氣和咁溝通,唔係嘈交)。而雙方興趣同價值觀差異越大,就越要付出更多心機去維繫。

特別如果其中一方過度缺乏安全感,就需要更多心力。所以如果磨合咗一段時間,而雙方個差異都無拉近到,可能代表你地唔適合,就算夾硬一齊都會好辛苦。
其實呢類男人氣量好細,佢地怕當你約佢去街而佢答no時,你搵其他人陪你係比帽佢戴,覺得你係唔可以有其他人陪,你出親街就一定係要佢陪
佢就係話我個反應同之前或者同平時唔同,
所以佢先咁大嘅反應
但我都只係好普通咁樣覆佢?(當然大家所講要sweet啲咁講等等,我明白,同埋會學習多啲㗎啦

可能自己真係要再着緊啲佢,學大家講,可能未必令到佢感受到好多自己嘅愛,呢個係我嘅問題
咁就唔好講到咁偉大
又話陪我乜乜柒柒咁
佢自己鐘意係屋企訓咪屋企訓飽佢

我份人好撚簡單
就係想搵個志同道合既人去enjoy果件事/興趣
唔洗男友專登陪我做
我係以為你都鐘意,我先預埋你
你一早講你想返屋企訓,我都好okay
其實好簡單 咪就係唔夾
你可以搵個體貼既女朋友
佢都可以搵個適合佢自己既男朋友

不過我就唔同意你問啲咁既問題(標題)
下意識認為好多女仔同你遇到過既女仔一樣
我表達得唔好,純粹想問吓出面/其他人嘅情況係點
有冇同居?
用同樣思路,樓主女友問佢出唔出街,樓主答攰想休息,樓主女友就話ok,之後就真係比樓主休息,咪唔tg佢煩住佢囉,但樓主就讀心術上身以為女友唔tg佢你嬲咗佢,仲要無啦啦晏晝搵佢。你話樓主女友嘅問題在於佢連樓主思想都管埋,樓主開心程度唔夠都係罪,但事實根本相反,明明係樓主思想管埋佢女友,女友都答咗唔洗樓主陪但樓主又出現,自以為女友唔tg自己係嬲咗佢;明明係樓主女友開心程度唔夠都係比樓主覺得佢係嬲。

我問反你,咁你而家明樓主女友咩感受未?
不論男女,根本大部分人就係咁簡單,係樓主同佢d支持者簡單複雜化。post嘅topic話另一半強行讀心術,根本佢自己先係

根本覆多啲字,語氣好啲,加下啲emoji或者stickers女仔就受㗎啦
同事就唔洗
女性朋友有D都好麻煩
啱,巴打你有道理。
支持樓主下次由得女友自己唔開心,睇下到時有咩反應。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞