其實係咪好多女仔做人女朋友都係咁?(強行讀心術?)

641 回覆
1701 Like 74 Dislike
女性朋友我多數都唔氹,
因為問得意見, 咁其實都係講道理,
好似上面條女我真係直接屌柒佢唔撚會氹, 而家係佢mindset有問題係都要按自己個套行但明明唔撚work, 咁你唔撚聽咪由鳩佢仆街
所以E家多數講完唔聽就算
自己條女都係咁話
香港太多公主
佢做到就唔洗係到叫春啦,根本佢專制到連人地唔開心都唔比,成日口講「我都只係想佢開心姐,可能得唔好」,但根本無諗過對方都係想佢開心。拍得成拖嘅前設本身就係兩方都互相愛對方,會「我都只係想佢開心姐,可能得唔好」啦,根本唔會好似樓主咁特登強調自己係咁。

我真係想知如果有一日佢發覺自己性能力不足,滿足唔到佢女友,佢會唔會去問佢女友洗唔洗搵個猛男同佢做?而佢女友明明係答唔洗(因為佢愛樓主),仲怕樓主自卑而做個時扮高潮,樓主會唔會又讀心術上身,為咗表現自己係幾咁愛自己女友,而未經過過佢女友同意就違反佢月女友嘅決定而真係搵個猛男同佢做?
我想你陪,你想休息,我話ok = 我嬲?我係有d唔開心都唔得?明明大家已經話咗ok你去休息但又啦啦彈出黎,我嬲你一時一樣+我話咗ok但又彈出黎係唔尊重我嘅決定又唔得?

明明我只係簡單問你陪唔陪到我出街,你陪唔到都無所謂,夾硬比你詮釋做我必定要你同我出街,你都
咁條女閪姐麻鳩煩
佢地兩個都好鳩麻煩
明明樣樣野直接講就得
出個街都咁撚多心計
一個話又要感恩「陪」
另一個又話要真心

兩個都一樣咁麻煩,打和,super
唔關拍拖事
呢條女同人相處有問題
你識咁諗已經好好
你都仲未明,唔係你條女感受到唔到你對佢嘅愛,而係你接受唔到你女友對你嘅行為(即係唔tg你係比你好好休息)係對你嘅愛嘅表現,係你感受到唔到佢對你嘅愛呀,你條女根本係感受到你對佢嘅愛,而且牛到死先話唔想同你吵,不過睇死你都唔會覆我,淨係識偷偷負評
你都仲未明,唔係你條女感受到唔到你對佢嘅愛,而係你接受唔到你女友對你嘅行為(即係唔tg你係比你好好休息)係對你嘅愛嘅表現,係你感受到唔到佢對你嘅愛呀,你條女根本係感受到你對佢嘅愛,而且牛到死先話唔想同你吵,不過睇死你都唔會覆我,淨係識偷偷負評
咁事實上,佢真係想我見佢,佢當時係唔開心所以無咩點覆/理我,而我後面做嘅嘢都係因為源自咁啫。
可能我一廂情願啦,但我當日做咗,起碼個晚就即刻和好返
如果我當日堅決企硬唔出唔理佢,係會機會仲引發更大嘅爭執
所以我先選擇出現,而佢最後都開心因為我有出去(雖然事後先知)

乜我咁樣就係想思想管理佢?乜原來我都唔知
如果我當日堅決企硬唔出唔理佢,係會機會仲引發更大嘅爭執

你點解咁諗?有咩理據?
男女都係

有啲男嘅都會自己估,
然後話你實係點點點諗
巴打認真回覆前,請善用起底功能。
第一點,我上面已經答咗,佢係唔開心所以唔想理我,我知佢唔開心所以先做返啲嘢,我錯就錯在好似巴絲所講仲出去揾佢,同埋唔應該以為佢嬲咗我(雖然個大方向係啱,唔理佢會仲整大件事)

第二點,我無負評過你,我都好欣賞你一直有參與討論,但你似乎就一面倒講係我嘅問題﹑係我想控制﹑我想佢點咁?其實都我好樂意了解你地嘅觀點,但如果要我認同哂你代入咗我嘅個啲觀點,我就覺得唔係好妥當

第三點,我睇你一直講嘅嘢都對我有預設立場,情況就好似我當時女友咁,有一種「拒人於千里」嘅態度,我想講咁樣我點樣覆你,或者未必討論到落去
我條女同你條女一樣
都係好中意過分解讀我講嘅嘢,有時候我問多兩句就會覺得我唔想幫佢整咁 跟住就起曬鋼咁話冇嘢。但係明明我就係想了解多啲先諗點幫佢,個句只係一句好簡單嘅問題 結果都係要比佢錯誤了解咗我點諗。我都係唔係第一次話過佢唔可以咁成日過分解讀我諗嘅嘢,結果講就話下次唔會,到真正嘈交又係同一個原因嘈,仲要話佢自己個人係咁。

不過睇返其實佢對呢段關係冇信心,或者再嚴重啲就係對自己成個人冇信心先只係咁。因為佢之後都有啲唔好嘅經歷。

我覺得個位巴打對我係有啲偏頗咗,
我希望係和諧啲嘅討論,因為係傾緊啲認真嘅問題
就到單單打打想點?
Block左佢啦
如果你真係有睇足我留言,就知我一開頭係支持你架,係之後睇你d留言就覺得你根本keep住自我中心先屌你渣,你根本都無答我d核心問題,仲話我偏頗
我#337同#350點偏頗法?但你又唔覆,仲話係想討論?想點?
樓主仲話大佢幾年,咁最少都33歲啦
咁嘅年紀思想,似係由細到大多人追多人就佢
另一個post仲要話奉旨樓主請食飯
典型港女個隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞