其實係咪好多女仔做人女朋友都係咁?(強行讀心術?)

641 回覆
1701 Like 74 Dislike
得啦,唔洗講啦,你啱晒我錯晒囉
事旦啦 本身屋企個老母已經係咁樣
講得好中

曬氣 女人全部都係咁
你老母都由細到大估錯你鐘意既野啦
同個弱會人士拍拖?
好啦你都啱嘅 多謝你同我講
改緊 都幾難改原來
師兄,呢個簡直係男人的心聲,每個人都會經歷過
曬氣 個問題你都知係解決唔到
除咗分手
過來人,慢慢你會習慣呢啲性格都幾難改變。佢有脾氣嗰陣無得同佢拗,唔使解釋太多嘢,係無用,你否認更多,佢只會越多嘢撩出黎講去症明佢係啱。

反而係要轉移視線,等佢唔好執著個「問題」,同佢一樣唔講道理,講下佢頭先話你啲語氣好差,咁少事嗌交等等令你好心痛,基本上係鬥慘,當佢有少少feel倒原來你都係會唔舒服,就進一步話覺得佢頭先咁樣唔尊重你,跟住佢開始會有內疚感,咁就收皮架啦

當然個感情,語氣,同時機要拿捏得好好,慢慢練習下。

道埋嘅嘢等下無咗脾氣先再講。但你個開場白同講道理嘅出發點都要圍繞住因為好擔心佢,上次件事點樣令到你訓唔著,係咁諗住,好唔舒服等等。所有嘢都要情緒出發。
以前個ex都係咁
將自己嗰套擺入去,一尾話你錯錯錯
最後真係覺得總人有一日佢會發現我根本唔係佢心目中嗰個人

結果最後都係小事佢發脾氣,然後就無然後

哩個問題都討論過,佢都要唔應該咁,但嬲起上黎佢自己都控制唔到自己咁諗

無既,頂得住咪繼續,頂唔住咪分手

嗰時係驚到講每一句都好小心,唔想佢嬲
兩個人都其實係想開開心心,而唔係一見面就鬧

但依家諗番佢其實佢好愛我,只係自己唔識點好好咁愛一個人
第一單野我都試過
比佢吹漲
已經唔舒服 仲要tum佢
入撚左迪士尼
仲要買野比佢

己分手
呢種性格既女仔最想要既係要俾佢感受到對方大量既關心同愛好多時都由於原生家庭或成長經歷,令佢地冇安全感,唔識得點建立健康既伴侶關係。
好多時好易利用對方既愛去滿足自己既心入面既期望,覺得對方愈就自己就等於愈愛自己,但同時冇回饋俾對方同等既付出。
我覺得呢個世界有兩種人可以同呢類型女仔夾到:
第一 好識講野,好識氹人既男仔,知道女仔係口是心非呢點,知道女仔鐘意講反話,不厭其煩咁氹到佢笑為止。呢樣野睇天份,口才同性格都係天生。
第二 可以做到哂個女仔心目中想要既野,就算唔係十成都九成,令女仔覺得可以彌補到以前既傷害,都要俾到前所未有既安全感佢。

但好多情況男仔本身做唔到,其實都係睇下捱到幾耐,想長遠發展完始終有一方要改變。

好多好多唔明想問點解嘅嘢
其實你心底都有答案
只係可能好難接受或面對

為自己為人哋成為更好嘅人
從你嘅回應睇得出你好有潛質超越過去嘅自己
加油
其實女人就係咁
本身男同女嘅身體構造同思想上都好大差異
所謂搵個成熟女人都無用 一樣㗎咋
永遠會有一方唔開心
感情嘅野係互相遷就 忍耐
睇下邊個肯包容多啲嘅姐

唔想煩又喺咁屌9女人麻煩嘅人
咪唔好同女人拍拖
覺得樓主平時可以決斷啲
唔舒服就唔出街就係唔出街
你之後又搵返佢
其實有啲戇鳩

你唔出街搞到佢唔開心
你之後又出返街去搵佢
佢心底裏可能諗
既然你都出到街咁不如一開始直接同佢去街

俾人感覺好似冇咩主見咁

仲有唔好因為條女嘅心情影響到自己嘅決定
做返你自己會開心啲
我就係咁

真係似曾相識
我有時真係諗係咪自己做得唔夠好,點先可以做到100分既男友,但其實真係永遠都做唔到
唔係要你下下肉麻呀頂,你明唔明答好呀同「如果你講句 bb我今日真係好攰 我都好掛住你 不如我第二日早啲搵你?我今日想休息下」個分別喺邊度?
後者係畀多啲心機落去寫,起碼聽嗰個會覺得受重視,你要拒絕人之前都要好好請人食粒糖先,大家咪可以好嚟好去

你可以話點解拍拖都要做到咁世故,但其實唔只係拍拖,係人同人相處就係要有呢啲潤滑劑
上次都知自己處理得唔好,
出到嚟佢都話唔知我朝頭早究竟幾唔舒服,
佢可能有少少覺得我係少少唔舒服就唔出咁

呢度可能我表達得唔好
明白晒,聽到你哋咁多位提我我都知道自己可以講多啲去避免呢啲問題發生
其實維持到關係都未必係好事。
佢地成個人生都充滿冇意義嘅爭執,由十幾歲嘈到八十歲都仲係小事化大,大事化壞。
成年人M底鍾意受虐係個人自由,累埋下一代先死。

有朋友就係呢啲性格,見到佢屋企人就知點解佢會搞成咁,根本就係上一代嘅複製品。
而家望見佢點湊仔已經預見到歷史係會不斷重演。
你條女弱智?
簡單咁講, 條女係幾自我中心
建議你提出分手, 睇下佢肯唔肯改
肯改證明佢仲有你心
唔肯改證明佢寧願愛自己都唔願愛你
暫時為止你條女既問題就係一個比人縱慣既女人
香港好撚多呢D 巴打唔洗責怪自己
只怪港男無撚用, 做cheap 晒自己個market
惡性循環
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞