其實係咪好多女仔做人女朋友都係咁?(強行讀心術?)

641 回覆
1701 Like 74 Dislike
講真,始終係你嘅問題打亂咗人哋個plan,炆憎都正常呀
雖然話你頭痛啫,咁你都要解釋得好少少
我都係成日頭痛嘅人,就算放朋友飛機都講得詳細少少+俾過第二個建議,例如邊日陪返佢,其實咩關係都係要重視先維持到
有時覺得自己飛機得多都會就咁啪兩粒必理痛照出就算
同埋佢唔了解你唔知你係咪扮嘢掛,呢啲就要時間浸出嚟無得解
條女啱啱畢業?
哩啲女通常要俾男人飛多4-5 獲,先知自己性格缺憾 起碼30歲就知驚 會收斂。
佢亦只係你其中一個過客 ,唔使太上心 ,拍拖屌吓咪算 ,過人世實無佢份 。。
多謝你,我都係想表達咁嘅意思
TLDR但我正皮了
唔好再單方面付出
命仔要緊

利申:付出十年,負出十年
帶佢去見輔導可能幫到手
lm
我會直接唔陪
佢同佢班兄弟睇仲開心
佢玩得盡興就得

其實直接講自己鐘意乜野/唔鐘意乜野咪得囉
再係大家鐘意既野入面揀,一齊做
點解一定要去陪人做?
其實直接d/簡單d唔好咩?

即係我plan好左個行程,我係非常滿意,好想同人一齊分享喜悅,
其實男友唔想去都唔緊要,佢直接講就得,
唔洗專登陪我去,
佢唔想去,我會搵fd去

可能樓主唔會比說話條女聽
我個垃圾ex會怨我,去完先講「我其實一早就唔多想去,一早會覺得悶」

呢d地方係我最百思不得其解
唔想去/唔想做,其實可以直接講
唔洗專登陪我,再要我感謝你
你咁做其實都係控制緊我諗法

我只係單純想大家玩得盡興
就係咁簡單
樓主記得收好啲嗰連登ac
其實我之前都試過咁樣。
我都覺得好大壓力,仲同佢傾過,
最後爆過幾獲。

個重點係 女仔唔明男仔點解可以咁悶
日日都一樣。
又唔明白男仔其實負擔既野係好重。
女仔要求緊既係愛,
佢哋想個男仔去愛自己,
有個好心情共渡一起的時光。
咁先叫拍拖

但多數女仔都冇諗到
其實好多男仔唔中意行街,
佢哋多數覺得行街,食飯,
見到面就係拍拖,
維繫到感情。
唔怪得佢地,
因為女仔好需要溝通,
好多時男仔都因為壓力好大,
導致好累,好多野都唔想用把口講,
佢哋唔明,自然就想痴住男朋友,
又唔識用把口問男仔。
自自然然岀現左樓主情況
想你陪我行街,並且要岀自真心既,
對啲女仔黎講,行為上同個男仔有關係就係愛。
但你愈遷就佢,佢就愈索取愛。
你自然愈辛苦。

但其實咁諗,岀街唔係唔好,
可能活動性的行程男仔會中意多啲,例如
行山,游水,跳下彈床個啲。
(冇疫症既話)
如果作為男仔又可以玩,
又可以計劃下行程,
其實都幾好玩。
不過我都有聽過啲女仔覺得呢啲唔係拍拖
唔肯遷就。
其實就係個女仔唔肯遷就人,
本身有問題
如果係咁,都冇野好講,
因為個女仔都未發展好三觀。

其實有啲愛來得轟烈,但唔可以行到尾。
人生總有啲咁既人。
咁呢啲男人就抵死啦
一個太感性,一個太理性,好似水溝油溝唔埋
可能佢真係想同你傾下個問題呢?
大事化小呢啲會令佢覺得你想得過且過就算
又唔會話好壓抑嘅,始終唔算話好多時候都發生呢啲問題
但一發生咗就覺得好難去解決
好似每次都要我最尾去做嘢 例如請佢食嘢去氹番佢先叫做打圓場
但佢就覺得自己應該係冇問題咁?問題響晒我身上咁?

呢樣嘢先係我覺得未必可以長遠行到好耐嘅問題
30歲
哩啲女人成日嫌啲男人哩樣果樣,到佢哋三十歲都唔會改到,就算改到都會覺得自己已經升咗lv 所以值得更高級嘅王子更加睇唔起普通人

到佢哋真係要守寡就會比潛意識扭曲記憶認知,覺得過去拍唔到拖責任全在男方、香港得賤男同毒撚、自己係哩個冇好男人嘅社會嘅受害者
以為自己出post
建議搵其他朋友陪
你嘅世界應該唔止男朋友一個
有時約下其他朋友做一啲志趣相投嘅事 大家enjoy到樂趣
會好過你好似逼你男朋友去 你男朋友又enjoy唔到 跟住你又好苦惱

總之 就係個人獨立啲 唔好乜都男朋友前男朋友後 搵返自己嘅世界啦呀女

利申 我老婆都好鍾意約friend gathering 打下牌食下cafe咁 我跟過一兩次覺得無趣 佢就放生我 自己約人出去玩 完事我去接 咪仲好
其實佢都讚過我肯講返自己諗法出嚟
不過一嘈交嗰陣所有自己想法都會變咗做同佢拗
其實係調轉
因為係佢既世界你係中心,所以佢先咁在乎你係咪着緊佢,男人事業為先,女人家庭為重,呢啲傳統觀念根深蒂固影響晒潛意識,加上男女天性有別,男人係好難明你係女人心入面有幾重要

其實唔一定係要用卑微既態度去say sorry先顯得你着緊佢,不過無奈地呢個係最直接最快既方法令佢feel到啫。因應唔同情況,對方既性格,你可以有唔同既反應,唔一定係卑微地say sorry,但重點係你要俾佢feel到你在乎

當然如果件事本身真係你錯就點都要講對唔住啦

有好多時嘈係啲好細既地方,男既唔覺得件事係啲咩問題,女既就着重你係咪在乎佢,兩個人執著既位唔同咪嘈唔完

其實兩個人一齊點都要顧慮對方感受,當件事嘈唔完而你覺得好小事既時候,可以試下話:其實我覺得xxx真係好小事,不過點都好令你唔開心都係我做得唔夠好,我下次會留意

你識得咁講既話其實算係address左佢心入面你唔着緊佢既顧慮,咁就搞掂同時你都可以留意下你咁講完佢咩反應,你會feel到佢係咪真係愛你
自我中心公主病 咪呢啲
其實首先已經唔會個個都咁樣計分
第二係真係有男仔見到你地開心佢就最開心
做乜活動都係其次
唔係就唔會你地少少情緒波幅都躝出來見

有時d野唔好太鑽牛角尖
思考一下係咪每個人愛人嘅方式都要一樣
你諗通左你就知樓主有幾好仔
而唔係雞蛋裡挑骨頭
但唔多覺樓主係開心
睇佢用既字眼,樓主係覺得「果樣野我本身已經6分想去,我都陪左你去啦,仲想我點?仲要我扮哂enjoy咁去啊?」
你呢個回覆證明你仲未諗通。
係呀,樓主的確係咁覺得,"既然你想去,我就同你一齊去",佢表達愛意嘅方式就係陪伴。
大家一直講緊佢女友嘅問題在於佢連樓主思想都管埋,樓主開心程度唔夠都係罪。

舉個例,男友搵你同佢睇波,你本身冇興趣,只係因為想同男友相處先睇,點知睇睇下你男友怪責你睇得唔夠high,入波冇企起身大叫,跟住再話你愛佢就應該睇得好興奮。
咁你而家明樓主咩感受未?
我會直接唔陪
佢同佢班兄弟睇仲開心
佢玩得盡興就得

其實直接講自己鐘意乜野/唔鐘意乜野咪得囉
再係大家鐘意既野入面揀,一齊做
點解一定要去陪人做?
其實直接d/簡單d唔好咩?

即係我plan好左個行程,我係非常滿意,好想同人一齊分享喜悅,
其實男友唔想去都唔緊要,佢直接講就得,
唔洗專登陪我去,
佢唔想去,我會搵fd去

可能樓主唔會比說話條女聽
我個垃圾ex會怨我,去完先講「我其實一早就唔多想去,一早會覺得悶」

呢d地方係我最百思不得其解
唔想去/唔想做,其實可以直接講
唔洗專登陪我,再要我感謝你
你咁做其實都係控制緊我諗法

我只係單純想大家玩得盡興
就係咁簡單

雖然我個ex都係咁,不過唔好將你個ex投射去樓主身上先。
而家現實係樓主女友話要出去,樓主唔想出,佢女友已經開始黎料,到樓主遷就佢出去都仲要俾人屌。
出又死唔出又死,因為佢女友係要求樓主"好enjoy咁做一件佢根本唔想做嘅事"。
呢種人分唔到人與人之間嘅界線係邊,唔明白每個人都係獨立個體,當咗另一半係自己嘅延伸,所以就要求人地同自己一模一樣。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞