大家點睇台長同毓民疑似決裂?

1001 回覆
11 Like 112 Dislike
宏願D野都擺左係myradio一排啦...呢d無關政治就擺叫做多個渠道咁
陳博科學新知訂閱過千已經咁開心,真係好卑微
無計啦 科普野
科season果邊次次都係千零view ja
慘,打針打到出皮膚病
真係多得陳志宏唔少
有冇人記得Zeke?
好多年前同台長做另類宗教史
唔知仲有冇機會合作呢

題外話:早幾日zeke facebook有討論疫苗問題
唔明…邊個皮膚病?
聽神秘之夜第一節
皮膚出問題我聽過好我多次,爆濕疹
出面大把人打完奶嘢梗係聽得多啦
但而家講緊台長有皮膚病
留名等睇科學新知講吓針後異常

https://www.youtube.com/watch?v=dIVZ5ssWB-o
其實冇咩好講,如果講來來去去都只會係呀陳博士喺度幫疫苗洗白
所謂科學態度
通常啲學術界人士都係比較離地同naive
困喺象牙塔太耐不知民間疾苦,以為所有嘢都可以用書本入面嘅知識解釋到
最慘係d聽眾以為佢哋真係識,博士話打針就打,完全唔理自己個人情況。
幾肯定係後者
果排啲人唔會諗太多,當係普通針咁打。同埋最主要貪打咗出入方便

之前梁仲喺my台時個節目條YouTube都見到有comment話佢地喺度建議人打針,都有唔少睇落似係打咗針嘅人幫枝針護航。其實梁有少少先見之明嘅話就唔講依個topic啦,而家畀人抽返出嚟講咪老土囉
到大肥被拖落水.
大旗局一星期都聽唔到一節啦依家,睇下title算
冇啦, 大肥都上左賊船.

我初時都以為係我問題對司徒文俊反感,
點知呢度個個都小7司徒文俊, 咁姐係我冇搞錯.
我都係聽大肥所以試下sub司徒文俊,
但聽幾次後已發覺司徒文俊用左3,4個字攝時間, 聽到一頭霧水,
幾日前試聽佢同台長, 佢直講台長報紙聲唔好咁大聲,我都O左,
心諗你背後叫工作人員down聲比台長好似合理D囉,
當正自己係大佬咁, 再睇佢D直播見到佢目中無人個西樣,
sorry, 再sub司徒文俊真係對自己唔住晒自己時間,
我寧願大肥同金家人合作仲好.
邊個係大肥? 已經少咗聽, 有時一節都聽唔晒
以前同升旗義得道,之後反左面果個貨車司機...
台長好似無去司徒文進個台
去左日本玩呀.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞